Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkursas „Už darnią plėtrą“: Kauno pilies pašonėje iškilęs daugiabutis

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Citus“ konkursui „Už darnią plėtrą“ teikia dar vieną projektą. Įmonė pasitelkusi garsų architektą Gintautą Natkevičių laikinosios sostinės senamiestyje įkomponavo šiuolaikišką pastatą, taip pat atlikdami archeologinius darbus atkasė netikėtų radinių. „Kauno senamiesčio apartamentų“ antras etapas pretenduoja tapti geriausiu gyvenamuoju projektu.
„Kauno senamiesčio apartamentų“ antras etapas
„Kauno senamiesčio apartamentų“ antras etapas / Bendrovės vizualizacija

2172 kv. m plote, 4 aukštuose įrengtas 21, 25–120 kv. m butas. A energinės klasės pastato pirmame aukšte, 457 kv. m ploto patalpose įsikūrusios prekybos ir paslaugų įmonės. Po pastatu įrengta 24 vietų požeminė automobilių aikštelė. Antrąjį etapą ketinama baigti 2019 metų pabaigoje, o investicijos į jį siekė apie 4,7 mln. eurų.

Bendrovės nuotr./„Kauno senamiesčio apartamentų“ antras etapas
Bendrovės nuotr./„Kauno senamiesčio apartamentų“ antras etapas

„Citus“ vadovas Mindaugas Vanagas pasakojo, kad „Kauno senamiesčio apartamentai“ pastatyti Neries ir Nemuno santakos bei Kauno pilies pašonėje. Todėl prieš pradedant statybas buvo atlikti archeologiniai tyrimai.

„Tiek projekto vieta, tiek ir pats pastatas yra ypatingi: Kauno senamiestyje nėra daug neužstatytų vietų, kuriose būtų galima pastatyti naują namą. Projektuojant daugiabutį buvo ieškoma geriausio erdvės išnaudojimo būdo, nebuvo siekiama atkartoti ar imituoti senamiesčio pastatų stiliaus, o atvirkščiai – moderniai interpretuoti erdvę, skirti didžiausią svarbą XXI a. poreikiams – šio laikmečio funkcionalumui, estetikai, pasirūpinant ir tinkamu aplinkos integravimu. Šalia gyvenamojo namo bus išsaugotas ir sutvarkytas M.Valančiaus skveras“, – tikino jis.

Bendrovės nuotr./„Kauno senamiesčio apartamentų“ antras etapas
Bendrovės nuotr./„Kauno senamiesčio apartamentų“ antras etapas

Pasak M.Vanago, projektu susidomėjo žmonės, pageidaujantys išskirtinio, kokybiško būsto, tačiau nenorintys rūpintis žolės pjovimu ar sniego kasimu nuosavo namo kieme.

Namą projektavo architekto Gintauto Natkevičiaus biuras.

M.Vanago teigimu, projektas buvo sudėtingas būtent dėl jo vietos. Taip pat iškelti aukšti projekto energinio efektyvumo, kokybės reikalavimai apsunkino planavimą.

„Dėl to buvo pasirinktas architektas Gintautas Natkevičius, kuris padėjo pasiekti, kad projektas ne tik derėtų savo aplinkoje, bet ir taptų išskirtiniu savo vietos simboliu. Sudėtingos buvo ir derinimo procedūros: nors Kauno senamiestyje galioja perimetrinis užstatymas, čia teko atskirai su savivaldybe derinti šiuos sprendimus. Todėl įmonė įsipareigojo sutvarkyti ir miestiečiams grąžinti M. Valančiaus skverą, besiribojantį su projekto sklypu“, – aiškino jis.

Bendrovės nuotr./„Kauno senamiesčio apartamentų“ antras etapas
Bendrovės nuotr./„Kauno senamiesčio apartamentų“ antras etapas

M.Vanagas sakė, kad ne mažesniu iššūkiu tapo ir išsamūs archeologiniai tyrimai, kurie buvo atliekami būsimoje statybvietėje.

„Atkastus vertingus istorinius pastatų griuvėsius reikėjo kruopščiai ištirti, įvertinti, nuspręsti, kaip jie turi būti išsaugoti ir atverti. Tai apsunkino ir šiek tiek pabrangino projektą, nukėlė statybų pradžią“, – kalbėjo įmonės vadovas.

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) kartu su Darnios plėtros akademija skelbia dvyliktą geriausio NT projekto konkursą „Už darnią plėtrą“. Dešimties narių komisija renka geriausią gyvenamąjį, komercinį, visuomeninį ir konversijos (teritorijos pertvarkymo) projektus. 15min skaitytojai bus kviečiami balsuoti už savo favoritus bei išrinkti Tautos geriausią projektą.

Plačiau apie konkursą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius