-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkursas „Už darnią plėtrą“: kulinarijos cechą transformuoja į loftus kūrybingiems vilniečiams

Vietoje buvusio mėsos kombinato kulinarijos cecho nekilnojamojo turto bendrovė „Baltic Asset Management“ plėtoja loftų projektą. „Freiheit Lofts“ praminti loftai sostinės Savanorių prospekto pabaigoje pretenduoja tapti geriausio gyvenamojo būsto kategorijos projektu konkurse „Už darnią plėtrą“ ir yra pateiktas konkurso vertinimui.
„Freiheit Lofts“
„Freiheit Lofts“ / Bendrovės nuotr.

Savanorių prospekto pabaigoje bendrovė loftų įrengimą pradėjo šių metų pradžioje ir planuoja baigti 2020 metų gegužės mėnesį. Iš viso kiek daugiau nei 9 tūkst. kv. m plote, 5 aukštuose numatyta apie 230 loftų. Kūrybinių dirbtuvių paskirties patalpų plotai sieks nuo 11,7 kv. m iki 94 kv. m, o vieno kvadratinio metro kaina – 900 eurų. Planuojama namo energinė klasė – B.

Greta namo planuojama įrengti 110 vietų antžeminę automobilių stovėjimo aikštelę, o ant pastato stogo bus įrengta 500 kv. m laisvalaikio poreikiams pritaikyta terasa, kurią projektavo architektūros studija „Plazma”. Terasoje, iš kurios atsiveria miesto panorama su vaizdu į Neries upę ir Panerių miškus, bus suprojektuotos skirtingos laisvalaikio zonos: aktyvaus sporto, ramaus poilsio, grilio ir valgymo zona, šiltnamis, lauko kino teatras. Investicijos į projektą turėtų siekti 6 mln. eurų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Baltic Asset Management“ pristatė loftų projektą Žemuosiuose Paneriuose
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Baltic Asset Management“ pristatė loftų projektą Žemuosiuose Paneriuose

"Baltic Asset Management", vystančios penktą loftų projektą Vilniuje, investicinių projektų vadovo Jono Kėžio teigimu, „Freiheit Lofts“ projektas yra vienas pirmųjų tokio didelio masto konversijos projektų pietinėje Vilniaus dalyje. Jis įsitikinęs, kad projektas prisidės prie Savanorių prospekto, kaip pramoninio rajono, įvaizdžio pokyčių.

„Šeštojo dešimtmečio pabaigoje vaizdinga Neries pakrantė Savanorių pr. pabaigoje pradėta naudoti kaip didžiulė pramoninė zona. Šiuo metu konversiją išgyvenančiame pastate nuo 1983 m. veikė mėsos kombinato kulinarijos cechas. Autentiški pastato elementai uždavė toną planuojant loftų architektūrinius sprendinius ir erdves. Loftų interjero puošybos elementais taps originalios, industrinį stilių pabrėžiančios, atvirai eksponuojamos plieninės konstrukcijos“, – pasakojo jis.

J.Kėžys teigė, kad projektas kuriamas besidairant į Berlyno ir Niujorko loftų kultūrą. Įmonės rengiami loftai skirti veržliems, kūrybingiems ir nepriklausomiems žmonėms. Taip pat bendrovė tikisi, kad projektas sudomins ir investuotojus bei tėvus, kurie perka būstą savo vaikams, pirkėjus, ieškančius kūrybinių dirbtuvių ir erdvių mikroįmonėms.

Bendrovės nuotr./„Freiheit Lofts“
Bendrovės nuotr./„Freiheit Lofts“

Atliekant konversiją tvarkomas pastato fasadas, inžinerinės ir komunikacinės sistemos. Taip pat planuojant loftus siekta, kad kiekvienas turėtų daug natūralios šviesos.

„Prikeliant pastatą naujam gyvenimui ir pritaikant jį šiandienos visuomenei, pagrindinis uždavinys ir iššūkis – suderinti pastato istorinį kontekstą su šiuolaikiškais architektūriniais ir inžineriniais sprendiniais“, – aiškino J.Kėžys.

Bendrovės nuotr./„Freiheit Lofts“
Bendrovės nuotr./„Freiheit Lofts“

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) kartu su Darnios plėtros akademija skelbia dvyliktą geriausio NT projekto konkursą „Už darnią plėtrą“. Dešimties narių komisija renka geriausią gyvenamąjį, komercinį, visuomeninį ir konversijos (teritorijos pertvarkymo) projektus. 15min skaitytojai bus kviečiami balsuoti už savo favoritus bei išrinkti Tautos geriausią projektą.

Plačiau apie konkursą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius