-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkursas „Už darnią plėtrą“: šilumos katilinė virtusi švyturiu verslui

Bendrovė „Uosto verslo centras“ vietoj šilumos katilinės pastatė „švyturį“ verslui – verslo ir inovacijų centrą pavadinimu „Light House“. Darbo, laisvalaikio, poilsio, mokymosi ir verslo erdves jungiantis inovacijų centras dalyvauja konkurse „Už darnią plėtrą“ ir pretenduoja į geriausio komercinio projekto apdovanojimą.
„Light House“
„Light House“ / Bendrovės nuotr.

Įmonė 2018 metų pabaigoje baigė 6,1 tūkst. kv. m ploto 3 aukštų verslo centro statybas. Iš jų komercijai skirta beveik 4,7 tūkst. kv. metrų. Pastato energinė klasė – B, prie jo įrengta 130 vietų automobiliams. Investicijos į projektą siekė 6 mln. eurų. Tai pirmasis Klaipėdos regionui svarbiu pripažinto projekto „Inovacijų ir verslo slėnio įkūrimas Klaipėdos mieste“ plėtros etapas.

Bendrovės nuotr./„Light House“
Bendrovės nuotr./„Light House“

„Uosto verslo centro“ vadovas Šarūnas Butkus pasakojo, kad 1959 metais šioje teritorijoje buvo pastatyta šilumos katilinė, skirta Klaipėdos faneros fabrikui. Pradėjus vystyti projektą, teritorijoje buvo nuspręsta išsaugoti buvusį katilinės kaminą.

„Kaminas tapo vertikalia dominante bei vizualiniu orientyru įvažiuojant į miestą Liepų gatve nuo greitkelio Vilnius–Palanga. Šis orientyras pasufleravo viso verslo centro pavadinimą – „Light House“ (liet. švyturys). Naujo pastato apdailai nuspręsta naudoti tokios pat spalvos kaip kaminas klinkerio plyteles“, – aiškino jis.

Bendrovės nuotr./„Light House“
Bendrovės nuotr./„Light House“

Verslo ir inovacijų centras orientuotas į IT įmones, startuolius bei laisvai samdomus specialistus, kuriems nuomojamos darbo vietos. Didelis dėmesys skiriamas į inovacijas orientuotos bendruomenės būrimui, kurios pagrindu gimė pastate veikiantis Baltijos skaitmeninių inovacijų centras Klaipėdos regione teikiantis inovacijų paramos paslaugas.

„Light House“ jungia darbo, laisvalaikio, poilsio, mokymosi, verslo inkubavimo erdves po vienu stogu. Verslo ir inovacijų centro vystytojai, remdamiesi geriausiais užsienio pavyzdžiais, orientuojasi ir nuolat ieško inovacijas kuriančių įmonių ir specialistų. Antrajame statybų etape numatyti pastatai su prototipavimo, 3D ir eksperimentinės gamybos patalpomis, skirtomis įmonių mokslinei plėtrai“, – sakė įmonės vadovas.

Bendrovės nuotr./„Light House“
Bendrovės nuotr./„Light House“

Š.Butkaus teigimu, prie pastato įrengta didelė nemokama automobilių stovėjimo aikštelė, dviračių saugyklos, stotelės elektromobiliams, aikštė renginiams, praėjimo kontrolės sistema – galimybė patekti ir dirbti pastate 24/7. Taip pat prekybos, sandėliavimo, administracinės, viešbučio, sporto klubo ir kavinės patalpos.

Pasak Š.Butkaus, Klaipėdos miesto bendrajame plane buvo numatyta, jog Liepų gatvė taps arterija į miesto centrą, nes miestas sparčiai plečiasi į Palangos pusę. Todėl, atsižvelgiant į tai, buvo įsigyta ir pradėta vystyti ši teritorija. Tačiau projektas nebuvo iš lengviausių, tikina įmonės vadovas.

„Pirmas iššūkis buvo įtikinti investuotojus, kad Klaipėdos regionas pakankamai brandus priimti ir naudotis šiame mieste neįprasto ir visiškai naujo tipo darbo ir poilsio erdvėmis – coworking'u ir coliving'u. Taip pat pastatas buvo projektuojamas BIM aplinkoje, tad daugeliui dalyvių tai buvo nauja patirtis, todėl tapo iššūkiu“, – kalbėjo jis.

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) kartu su Darnios plėtros akademija skelbia dvyliktą geriausio NT projekto konkursą „Už darnią plėtrą“. Dešimties narių komisija renka geriausią gyvenamąjį, komercinį, visuomeninį ir konversijos (teritorijos pertvarkymo) projektus. 15min skaitytojai bus kviečiami balsuoti už savo favoritus bei išrinkti Tautos geriausią projektą.

Plačiau apie konkursą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius