-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkursas „Už darnią plėtrą“: skandinaviško stiliaus verslo centras Vilniuje siekia dar vieno apdovanojimo

Konkurse „Už darnią plėtrą“ dalyvauja praėjusių metų pavasarį Konstitucijos prospekte baigtas statyti A klasės biurų pastatas „k29“. Šiuo metu čia daugiau nei pusę ploto nuomojasi draudimo bendrovė „AIG“ ir vertybinių popierių biržų operatorė „Nasdaq“.
„Nasdaq“ įmonių biuro Lietuvoje inauguracijos ceremonija
„Nasdaq“ įmonių biuro Lietuvoje inauguracijos ceremonija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Investicijų valdymo įmonės „Lords LB Asset Management“ fondas „Lords LB Baltic Fund II“ į projektą investavo 32 mln. eurų.

Bendras „k29“ plotas – 15,3 tūkst. kv. m, komercinių patalpų – 14,7 tūkst. kv. metrų. Šiuo metu visos verslo centro patalpos yra išnuomotos. Be jau minėtų įmonių čia patalpas nuomojasi informacinių technologijų paslaugų įmonė „TIA Technology“, audito, mokesčių ir verslo konsultacijų bendrovė KPMG, „Pohjola“ bankas, draudimo bendrovė „Seesam“, skolų valdymo įmonė „Lindorff“, lizingo bendrovė „UniCredit Leasing“, buitinių ir komercinių prietaisų gamintoja „Miele“.

Taip pat „k29” veikia 172 vietų restoranas, „Miele“ buitinės technikos salonas, o lapkričio mėnesį čia įsikurs notarų biuras. Iš viso pastate įrengtos 1253 darbo vietos.

„Verslo centre esančiuose biuruose dažniausiai įsikuria didelių tarptautinių kompanijų padaliniai, kuriuose dirba aukščiausio lygio ir geriausiai apmokami darbuotojai“, – teigė bendrovės fondų valdytojas Manfredas Dargužis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Nasdaq“ įmonių biuro Lietuvoje inauguracijos ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Nasdaq“ įmonių biuro Lietuvoje inauguracijos ceremonija

Anot jo, statant šį verslo centrą teko dirbti su aukštus reikalavimus keliančiomis tarptautinėmis įmonėmis, todėl vystytojai sukaupė patirties, kurią planuoja panaudoti kituose savo projektuose.

„Biurus besinuomojančios kompanijos stengiasi sukurti į žmogų orientuotas darbo vietas. Labai svarbu, kad jose būtų kiek įmanoma daugiau natūralaus apšvietimo, jų išplanavimas turi būti racionalus ir kuriantis atskirą asmeninę erdvę kiekvienam darbuotojui. Labai svarbi išlieka ir vieta – centrinė miesto dalis su gera infrastruktūra šiuo aspektu neturi konkurencijos“, – apie tai, ko reikia šiandieniniam darbuotojui pasakojo M.Dargužis.

Iš viso verslo centre įrengtos 580 parkavimo vietų: 200 antžeminėje, 380 – požeminėje aikštelėje. Taip pat yra įrengtos keturios elektromobilių įkrovimo stotelės.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Nasdaq“ įmonių biuro Lietuvoje inauguracijos ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Nasdaq“ įmonių biuro Lietuvoje inauguracijos ceremonija

Tai būtų ne pirmas biurų pastato apdovanojimas. Neseniai už A klasės administracinį pastatą „K29“ Aplinkos ministerija apdovanojo architektus Antaną ir Aleksandrą Gvildžius, Steeną Enrico Anderseną, Virginiją Kazlauskaitę, Sandrą Paškevičienę ir Edimtą Šimeliūną.

Anot M.Dargužio, projektuojant verslo centro erdvę siekta sukurti praktišką, funkcionalią geometriją, kuri formuotų šiuolaikišką bei tvarią darbo aplinką. Projektavimo ir interjero sprendimai padeda užtikrinti akustinį vidaus erdvių komfortą, sulaiko garsą ir sugeria triukšmą.

„Verslo centras dėl savo dizaino ištisus metus yra sklidinas natūralios šviesos. Atvirumas naudojamas meninėms instaliacijoms, koncertams, apdovanojimams ir kitiems renginiams. Pastato interjeras sukurtas laikantis skandinaviško stiliaus tradicijų. Čia vyrauja jaukūs ir šilti atspalviai, naudojamos natūralios medžiagos bei jų deriniai“, – sakė M.Dargužis.

Jis teigė, kad statant verslo centrą siekta, kad darbuotojai čia jaustųsi gerai, todėl buvo svarbios detalės. Pavyzdžiui, nors aukštai yra didelio ploto, tačiau ovali pastato forma leidžia iš vieno jų galo nueiti į kitą per trumpą laiką. Įrengtos plačios automobilių stovėjimo vietos, stovai dviračiams ir dušai dviratininkams.

„Klientų lūkesčiai auga, jie darosi reiklesni papildomoms paslaugoms, patalpų planavimui, komfortui darbo vietoje, kitoms detalėms. Be to, konkurencija nekilnojamojo turto rinkoje yra išaugusi, pastebime išaugusius pardavėjų lūkesčius dėl kainos“, – sakė jis.

Verslo centras
Verslo centras

Pastatui yra suteiktas B energetinio efektyvumo klasės sertifikatas. Verslo centre įrengtos inžinerinės sistemos valdomos atsižvelgiant į vidaus ir išorės klimato sąlygas, patalpų užimtumą. Dvigubas verslo centro fasadas leidžia kontroliuoti į vidų patenkančią saulės šviesą ir sumažinti pastato šildymo, vėsinimo ir vėdinimo sąnaudas.

„Žaliuoju“ vadinamas dvigubas fasadas sulaiko garsą. Išorinės langų žaliuzės apsaugo ne tik nuo saulės spindulių, bet ir vėjo, kritulių. Žaliuzių valdymas susietas su išorės ir vidaus apšvietimu bei saulės intensyvumu. Patalpų vėdinimui pasitelktos šalčio sijos, kurios vėsina orą.

Tai ne paskutinis bendrovės projektas Konstitucijos prospekte: ties Baltuoju tiltu planuojama statyti kompleksą „k18B“, kurį projektuoja architekto Danielio Libeskindo studija „Studio Libeskind“. Jo plotas turėtų būti apie 18,6 tūkst. kv. m ir jame turėtų įsikurti viešbutis.

Taip pat bendrovė žada šalia „Forum Palace“ centro statyti dar vieną verslo centrą. Tiesa, kada ir kokio dydžio verslo centras bus dar neskelbiama.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Nasdaq“ įmonių biuro Lietuvoje inauguracijos ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Nasdaq“ įmonių biuro Lietuvoje inauguracijos ceremonija

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija kartu su Darnios plėtros akademija rengia tradicinį konkursą „Už darnią plėtrą“, kuris atviras visiems nekilnojamojo turto plėtotojams. Pagrindiniai konkurso tikslai – puoselėti darnios plėtros idėjas, atkreipti dėmesį ir pristatyti visuomenei geriausius nekilnojamojo turto plėtotojų projektus, skatinti bendradarbiavimą tarp verslo, mokslo, valstybinių ir nevyriausybinių organizacijų.

Projektų vertinami pagal koncepcijos atitikimą darnios urbanistinės plėtros, gyvenimo kokybės sukūrimo tikslams, architektūros, urbanistinę ir statybos kokybę ir pagarbą gamtos bei kultūros paveldui. Taip pat įvertinami energiniai pastatų sprendiniai, projekto atitikimas NT poreikiams ir ekonominis naudingumas bei kiti kriterijai.

Komisijos nariai – Lietuvos architektų rūmų, projektuojančių įmonių, Lietuvos statybininkų asociacijų, bankų, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Aplinkos ministerijos, Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos ir žiniasklaidos atstovai.​

15min yra šio konkurso informacinis partneris, todėl kaitytojams kiekvieną savaitę pateiksime po kelis konkursui „Už darnią plėtrą“ pateiktus projektus. Spalio mėnesį galėsite balsuoti ir išrinkti geriausią NT projektą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius