-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

KTU „M-Lab“ laboratorijų kompleksas įamžino statybų pradžią

Planuojama, kad KTU prototipavimo laboratorijų centras „M-Lab“, iškilsiantis buvusioje „Kolegų“ kavinės vietoje, duris atvers jau kitų metų pabaigoje. Pirmadien5 vykusios laiko kapsulės įkasimo ceremonijos metu buvo pasirašytas laiškas ateities kartoms. Jį pasirašė universiteto bendruomenės, rangovų „Dzūkijos statyba“ atstovai, ŠMSM ministrė Jurgita Šiugždinienė ir Kauno miesto savivaldybės meras Visvaldas Matijošaitis, rašoma išplatintame pranešime.
KTU „M-Lab“ laboratorijų kompleksas
KTU „M-Lab“ laboratorijų kompleksas / KTU nuotr.

Kauno technologijos universiteto (KTU) eksperimentinių ir prototipavimo laboratorijų centras „M-Lab“ remsis tvarios architektūros principais – esamą infrastruktūrą keis darni konversija. Tikimasi, kad tai leis ne tik efektyviai išnaudoti turimą mokslinį potencialą, bet ir sėkmingai pritraukti tyrimams mokslininkus iš tarptautinės rinkos.

Vienas iš būsimo KTU „M-Lab“ laboratorijų centro tikslų – modernių eksperimentinių ir prototipavimo laboratorijų sukūrimas. Daugiau nei 5 mln. eurų kainuosiančiu projektu bus rekonstruotas apie 4 tūkst. kvadratinių metrų ploto mokslo paskirties pastatas.

Žalios architektūros viziją pasirinko ir pirmąją vietą architektūriniame konkurse KTU „M-Lab“ pastatui projektuoti užėmusi „G. Janulytės-Bernotienės studija“, pasiūliusi tvarios architektūros projektą. Koncepcijos esmė – urbanizuotą studentų miestelio viešąją erdvę bei saugomą rekreacinių želdynų erdvę aktyviai įtraukti į „M-Lab“ statinio prieigų bei rekreacinių-poilsio viešųjų erdvių sistemą.

Kaune iškilsiantis inovatyvus pastatas atitiks naujausias tvarumo koncepcijas, o jame įsikūrusios laboratorijos apims skirtingas mokslo kryptis. Nuo pat pirmosios idėjos buvo siekiama, kad laboratorijų kompleksas turėtų kuo mažesnį poveikį aplinkai, užtikrintų žmonių sveikatos ir psichologinę gerovę bei stiprintų mokslinius tyrimus per dirbtinį intelektą.

KTU Tarybos pirmininkas Raimundas Petrauskas prideda, kad Taryba visada palaikė šią idėją bei dėkoja visai Universiteto bendruomenei, idėją pavertusiai realybe

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius