-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laurų kvartalą sudrebino sandoris: už 2 mln. eurų vėl parduotas N.Numavičiaus namas

Turtuolių pamėgtame Laurų kvartale vėl skamba Numavičiaus pavardė. Šią savaitę čia prabangų namą įsigijo smulkusis „Vilniaus prekybos“ akcininkas Vladas Numavičius. Verslininkas įsikurs tame pačiame name, kuriame yra gyvenęs jo vyresnysis brolis, „VP grupės“ savininkas Nerijus Numavičius, įleidęs šaknis Didžiojoje Britanijoje. Pastaruosius metus prabangus namas priklausė „Panama Papers“ skandale minėtam Eugenijui Gvaldai.
Nerijaus Numavičiaus namas
Nerijaus Numavičiaus namas / „DNB Būstas“ nuotr.

Pastaruosius metus šiame prabangiame Laurų kvartalo name gyveno „čiužinių karaliumi“ pramintas ir „Panama Papers“ minėtas verslininkas Eugenijus Gvalda. 575,58 kvadratinių metrų dydžio name jis pagyveno lygiai metus.

E.Gvalda vadovauja „Dominari“ įmonių grupei, gaminančiai čiužinius ir baldus. Vien tik fabrikas Panevėžyje savo dydžiu prilygsta „Akropoliui“. Tiesa, pati grupė yra valdoma per Šveicariją.

Namą, kuris yra apjuostas miško ir su vaizdu į Nerį, jis nutarė parduoti V.Numavičiui už tą pačią sumą, už kurią ir įsigijo – 1,95 mln. eurų. Sandoris įregistruotas penktadienį.

„DNB Būstas“ nuotr./Nerijaus Numavičiaus namas
„DNB Būstas“ nuotr./Nerijaus Numavičiaus namas

Įdomu yra tai, kad šis namas anksčiau oficialiai priklausė V.Numavičiui, tačiau jame gyveno jo brolis Nerijus. Taigi penktadienį namas tiesiog buvo atpirktas.

„Anksčiau jam priklausiusiame name pats V.Numavičius negyveno, šiame name gyveno jo vyresnysis brolis Nerijus Numavičius“, – patvirtino šeimos biuro „Talka“ atstovai.

Atitinka šeimos poreikius

Smulkusis „Vilniaus prekybos“ akcininkas V.Numavičius yra vienas verslo grupės įkūrėjų ir vienas turtingiausių šalies gyventojų.

„V.Numavičius čia ketina apsigyventi su savo šeima, nes šiuo metu šis namas geriausiai atitinka šeimos poreikius“, – informavo N.Numavičiaus atstovai.

„DNB Būstas“ nuotr./Nerijaus Numavičiaus namas
„DNB Būstas“ nuotr./Nerijaus Numavičiaus namas

2006 m. pastatytas 575 kv. m vieno aukšto namas ir 68,29 a ploto sklypas Laurų kvartale pernai taip pat buvo parduotas už 1,95 mln. eurų.

Nusprendė išvykti iš Lietuvos?

Kas privertė verslininką E.Gvaldą taip skubiai parduoti vieną prabangiausių Vilniaus namų? Lygiai prieš metus 15min rašė, kad Laurų kvartalo naujakurys – „Panama Papers“ tyrimo išgarsintos Panamos kontoros „Mossack Fonseca“ klientas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Mossack Fonseca“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Mossack Fonseca“

Paaiškėjo, kad lietuvis Didžiosios Britanijos Mergelių salose turėjo įmonę „EG Licet Consulting Limited“, kurio vadovu jis pats ir buvo. Kartu E.Gvalda „Mossack Fonseca“ dokumentuose nurodytas ir kaip vienintelis „EG Licet Consulting“ akcininkas.

„Mossack Fonseca“ teisininkams E.Gvalda teigė, kad užsiima „Bendrovių, perkančių žaliavas Azijoje ir Europoje prekiaujančių baldais ir čiužiniais, konsultavimu“. Mokesčių ekspertė Rūta Bilkštytė 15min patvirtino, kad fiktyvūs sandoriai už konsultavimo paslaugas – vienas iš daugelio mechanizmų, naudojamų mokesčių nusukinėjimui.

Mariaus Danazo („Verslo žinios“) nuotr./Eugenijus Gvalda
Mariaus Danazo („Verslo žinios“) nuotr./Eugenijus Gvalda

Skandalingai išgarsėjusi „Mossack Fonseca“ konsultavo lietuvį, ir kai „Dominari“ oficialiai tapo šveicariško kapitalo įmone, bendrovės pelnas ėmė mažėti, nors apyvarta – didėti. Kai kurie mokesčių ekspertai teigė, kad taip galėjo būti bandoma išvengti mokesčių.

15min kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją, tačiau atsakymo kol kas negavo. 15min skelbė, kad E.Gvalda slapta turi dar vieną verslą egzotiškoje jurisdikcijoje.

E.Gvaldos telefonas penktadienį buvo išjungtas. Neoficialiomis žiniomis, verslininko sprendimas skubiai parduoti namą Laurų kvartale gali būti susijęs su pasikeitusiais jo gyvenimo planais.

Į Didžiąją Britaniją gyventi yra išvykęs ir N.Numavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius