-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje – aukščiausias dangoraižis Europoje: Varšuvoje baigiamas statyti N.Fosterio milžinas

Varšuvoje jau baigiamas statyti 53 aukštų bokštas „Varso“. Ką tik sumontavus 80 metrų aukščio špilių, jis pasiekė svaiginantį 310 metrų aukštį bei tapo pačiu aukščiausiu visoje Europos Sąjungoje.
„Varso“ bokštas Lenkijoje
„Varso“ bokštas Lenkijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Varšuvos centrinėje dalyje dangoraižiai kyla it ant mielių. Ir ne veltui – mūsų kaimynų sostinė patenka į perspektyviausių pasaulio miestų 20-uką. Vis dėlto centrinės geležinkelio stoties pašonėje baigiamas kompleksas „Varso“ bus išskirtinis.

Jo net 310 aukščio bokšte bei 81 ir 90 metrų aukščio korpusuose sutilps 140.000 m² įvairios paskirties ploto. Beje, iš pradžių čia buvo planuojama pastatyti „vos“ 130 m aukščio bokštą, tačiau vėliau apetitas išaugo 2,5 karto. Aukščiausią ES bokštą suprojektavo žymi britų architektūros kompanija „Foster and Partner“, o likusius 2 komplekso korpusus – firma „HRA Architekci“.

Komplekse „Varso“ bus ne vien biurai, bet ir gerai įrengta viešoji erdvė. Šio projekto viena pagrindinių idėjų – į bendrą kompleksą apjungti tiek darbo vietas, tiek komercinius plotus, tiek poilsiui skirtas zonas. Iš bokšto „Varso“ 230 metrų aukštyje įrengtos viešos apžvalgos aikštelės bei apžvalgos restorano atsivers Lenkijos sostinės vaizdai su gretimais 237 metrų aukščio stalinistiniais Kultūros ir mokslo rūmais. Ši viešoji erdvė turėtų būti itin patraukli tiek vietos gyventojams, tiek į Lenkijos sostinę atvykstantiems turistams.

500 mln. eurų vertės statybas planuojama užbaigti iki šių metų pabaigos. Vis dėlto lenkai nerimauja ar verslo planams nesutrukdys COVID-19 pandemija.

Parengta pagal „Varso“ ir PILOTAS.LT informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius