Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Lentvario dvarą įsigijo verslininkas Ugnius Kiguolis, Palangoje sudaužęs prabangųjį savo „Ferrari“

Dar šią vasarą verslininkas Ugnius Kiguolis Palangoje sudaužė prabangųjį savo „Ferrari“, o nuostoliai siekė 150 tūkstančių eurų. Tačiau tai verslininkui nesutrukdė paskutinę vasaros dieną įsigyti apleistą Lentvario dvarą. 15min duomenimis, verslininkas, aukcione pasiūlęs 540 tūkstančių eurų, jį ir laimėjo.
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Planų dar neatskleidžia

„Taip, tai aš įsigijau šį dvarą“, – 15min ketvirtadienį patvirtino U.Kiguolis.

Tačiau jis kol kas nenorėjo atskleisti, kas dvare galėtų būti ateityje: „Ką ketinu daryti? Pirmiausia reiktų jį atstatyti, padaryti naudojamu, aplinką sutvarkyti“. O po to? „Turiu daug planų, bet šiandien kol kas apie tai kalbėti dar anksti“, – nedaugžodžiavo verslininkas.

Tiesa, sandoris įvyks tada, kai bus pervesti pinigai. Varžytines organizavusios antstolės Brigitos Palavinskienės padėjėjas Irmantas Jurgutis BNS patvirtino, kad už dvarą pirkėjas kol kas yra sumokėjęs tik pradinę įmoką – 54 tūkst. eurų, arba 10 proc. pradinės turto kainos. Įmoka bus įskaičiuota į galutinę turto pardavimo kainą, kurią pirkėjas privalo sumokėti per 30 dienų.

Dvaras ir 2,5 ha ploto sklypas su nuostabiu parku pardavinėtas jau kurį laiką, tačiau aukcionai vis neįvykdavo – niekas nesusidomėdavo. Dvaro kaina šiais metais buvo drastiškai sumažinta.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Lentvario dvaras
Luko Balandžio / 15min nuotr./Lentvario dvaras

Ugnius Kiguolis yra žinomas Kauno verslininkas, interneto projektų autorius, prodiuseris, buvęs grupės „Tipo grupė“ narys.

„Šachmatinės“ nuotr./Ugnius Kiguolis
„Šachmatinės“ nuotr./Ugnius Kiguolis

Verslininkui priklauso bendrovė „Elektroniniai sprendimai“, taip pat modelių agentūra „Supermodels“. „Elektroniniai sprendimai“ verčiasi projektais, susijusiais su antivirusinėmis programomis ir jų platinimu.

Šią vasarą jis buvo patekęs į avariją Palangoje, kai sudaužė savo prabangų 2010 metų gamybos „Ferrari“. Automobilis buvo sudaužytas nepataisomai, o nuostoliai, verslininko skaičiavimu, siekė 150 tūkst. eurų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Į Ugniaus Kiguolio „Ferrari“ trenkėsi BMW M4 automobilis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Į Ugniaus Kiguolio „Ferrari“ trenkėsi BMW M4 automobilis

Avarijos kaltininkas buvo taip pat prabangų automobilį BMW vairavęs jaunuolis.

Problemos su teisėsauga

2013 metais U.Kiguolis varstė teismų duris, nes buvo įtartas sukčiavimu ir dokumentų klastojimu.

Verslininkas kaltintas prie savo namų esančioje teritorijoje, valstybinėje žemėje pastatęs dvi stogines, pirtį ir šiltnamį, suklastojęs pastatų tinkamumo naudoti aktą ir jį pateikęs kaip tikrą toms tarnyboms, kurios turėjo įregistruoti statinius.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Ugnius Kiguolis
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Ugnius Kiguolis teisme

2014 metais teismas jam skyrė 5200 litų baudą už tai, kad suklastojo dokumentą. U.Kiguolis buvo kaltinamas pateikęs Registrų centrui suklastotą dokumentą, pagal kurį reiškė pretenzijas į nekilnojamąjį turtą – 9 arų ploto valstybinės reikšmės miško žemę, esančią prie jo sklypo Kaune, Šventupės gatvėje.

Praėjusias metais garsenybių gyvenimus sekantys liudininkai pastebėjo, kad U.Kiguolis su socialinių tinklų žvaigžde Monika Šalčiūte tapo pora, tačiau vėliau jų draugystė esą iširo.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika Šalčiūtė ir Ugnius Kiguolis
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Monika Šalčiūtė ir Ugnius Kiguolis

Rugsėjo 1-ąją verslininkas savo paskyroje feisbuke piktinosi naujienų portalo lrytas.lt paskleista informacija apie jo esą naujas bėdas su teisėsauga, tačiau apie naują pirkinį nieko nepranešė. Portalas pranešė, kad Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) esą aiškinasi jo pinigų kilmę.

„Dėl U. Kiguolio veiklos Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba ikiteisminio tyrimo neatlieka, yra atliekamas tik informacijos patikrinimas“, – 15min informavo tarnyba.

L.Pinkevičius dvaro teritorijoje dar turi turto

Anksčiau dvarą valdė verslininkas Laimutis Pinkevičius, įsigijęs jį 2007 metais. Po santuokos su manekene Asta Valentaite L.Pinkevičius ketino dvare gyventi, tačiau užgriuvo krizė, subyrėjo L.Pinkevičiaus santuoka ir dvaras jam tapo nebereikalingas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Laimutis Pinkevičius
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Laimutis Pinkevičius

Verslininkas dvarą pirko iš banko SEB paėmęs 1,176 mln. eurų paskolą. Kai verslininkas nustojo mokėti įmokas, bankas kreipėsi į teismą ir L.Pinkevičius dvarą prarado.

15min žiniomis, teismui pateiktas ieškinys, kuriuo siekiama, kad SEB bankas, kuris finansavo turto įsigijimą, grąžintų pinigus, investuotus į dvarą.

Verslininkas portalui šią informaciją patvirtino, tačiau neatskleidė, kokios sumos reikalaujama iš banko.

„Įmonė „Landmark“, su kuria buvau sudaręs jungtinės veiklos sutartį, padavė SEB banką į teismą. Teismas turi pripažinti skolą ir tai, ką bankas gaus, turės dalintis. Šiandien jie turi gauti proporcingai nuo įdėtų lėšų: kiek bankas įdėjo, kiek ta įmonė įdėjo. Ne paslaptis, jie investavo, vidų tvarkė“, – pasakojo L.Pinkevičius.

Jis taip pat patvirtino vis dar turintis nekilnojamojo turto Lentvario dvaro teritorijoje.

„Turiu dar arklides, malūną, daržinę ir vandens bokštą. Jei nusipirkęs žmogus kreipsis, svarstyčiau juos parduoti, nes man jų nereikia“, – sakė L.Pinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius