Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lentvario dvare atsirado gyvybės – tvarkoma aplinka, ruošiamasi 7,5 mln. eurų vertės darbams

Praėjusių metų rugpjūtį iš varžytynių įsigijęs Lentvario dvarą verslininkas Ugnius Kiguolis nesnaudžia. Šiuo metu teritorijoje vyksta aplinkos tvarkymo ir statybos pasiruošimo darbai. Verslininkas 15min sakė, kad jei bus patvirtintas finansavimas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, statybos darbai galėtų pajudėti kitų metų pavasarį, o investicijos į projektą turėtų siekti 7,5 mln. eurų.
Lentvario dvaras
Lentvario dvaras / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Buvęs grupės „Tipo grupė“ narys U.Kiguolis, paklaustas, ką yra numatęs Lentvario dvarui, tikino, nuo pat pirmos minutės turėjęs viziją.

„Žinojau nuo pat pirmos minutės, kai nusipirkau, ką noriu su juo padaryti. Yra parengtas techninis projektas, kurį baigia tvirtinti, ten daug kas numatoma. Ir muziejus, ir viešbutis, įvairios inkubatoriaus dalys, ten atsiras įvairios technologinės įmonės. Daug kas numatyta“, – 15min komentavo jis.

15min skaitytojos Dovilės nuotr./Lentvario dvare tvarkoma aplinka
15min skaitytojos Dovilės nuotr./Lentvario dvare tvarkoma aplinka

Pasak U.Kiguolio, šiuo metu teritorijoje vyksta aplinkos tvarkymo ir pasiruošimo statyboms darbai.

„Yra padaryti du projektai: tvarkybos ir techninis projektas, pagal kurį bus vykdomi statybos darbai. Dabar vykdomi tvarkybos darbai, paruošiamieji statybos darbai, aplinkos tvarkymas, pasiruošimas, susivežame medžiagas“, – komentavo jis.

Jeigu viskas bus gerai, Lentvario dvaro rekonstrukcija turėtų prasidėti kitų metų pavasarį ir iš viso planuojama investuoti apie 7,5 mln. eurų.

„Darbai prasidės po finansavimo patvirtinimo – maždaug pavasarį. O įsisavinti lėšas ir pastatyti reikia per trejus metus. Techniniame projekte sąmata yra apie 7,5 mln. eurų“, – teigė verslininkas.

2016 metų rugpjūčio pabaigoje Lentvario dvarą – maždaug 2 tūkst. kv. m rūmų pastatą ir jam priklausantį 2,5 ha ploto sklypą – U.Kiguolis nusipirko už 540 tūkst. eurų.

U.Kiguolis yra žinomas Kauno verslininkas, interneto projektų autorius, prodiuseris, buvęs grupės „Tipo grupė“ narys.

Verslininkui priklauso bendrovė „Elektroniniai sprendimai“, taip pat modelių agentūra „Supermodels“. „Elektroniniai sprendimai“ verčiasi projektais, susijusiais su antivirusinėmis programomis ir jų platinimu.

15min skaitytojos Dovilės nuotr./Lentvario dvare tvarkoma aplinka
15min skaitytojos Dovilės nuotr./Lentvario dvare tvarkoma aplinka

Dvaras ir sklypas su nuostabiu parku buvo pardavinėjamas daugiau nei metus, tačiau aukcionai vis neįvykdavo – niekas nesusidomėdavo. Tik ketvirtų varžytynių metu antstoliams pavyko turtą parduoti.

Prieš tai Lentvario dvaras priklausė verslininkui Laimučiui Pinkevičiui. 2007 metais dvarą įsigijęs verslininkas ketino jame apsigyventi, tačiau pašlijus verslo reikalams juo nebesirūpino. SEB bankas pirkiniui suteikė 1,176 mln. eurų dydžio paskolą, tačiau 2012-aisiais vienašališkai nutraukė sutartį ir kreipėsi į teismą dėl priverstinio skolos išieškojimo.

Grafams Tiškevičiams priklausęs anglų neogotikos stiliaus Lentvario dvaras pastatytas XIX amžiuje, pagal žinomo prancūzų kraštovaizdžio architekto Édouard'o François André projektą, aplink jį įrengtas didelis parkas. Nuo 1957 metų rūmuose buvo įsikūrusi tuometinio Lentvario kilimų fabriko administracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius