-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Lidl“ susitarė su prokurorais, Rinktinės gatvėje iškils tinklo parduotuvė

Vokietijos kapitalo mažmeninės prekybos bendrovė „Lidl Lietuva“ patvirtino taikiai susitarusi su prokurorais bei kitomis institucijomis dėl sklypo sostinės Rinktinės gatvėje.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lidl Lietuvos“ atstovas spaudai Valdas Lopeta sako, jog tai leis grįžti prie naujos parduotuvės statybų.

„Taikos sutartis leis nedelsiant grįžti prie naujos parduotuvės statybų ir tęsti jau pradėtus darbus. Kol kas negalime prognozuoti, kada konkrečiai šioje vietoje duris atvers nauja parduotuvė, tačiau dėsime visas pastangas, kad tai įvyktų kuo greičiau“, – BNS sakė V.Lopeta.

Pasak jo, į parduotuvės sostinės Rinktinės gatvėje plėtrą bendrovė jau yra investavusi daugiau nei 3 mln. eurų.

„Kartu planuojame prisidėti prie aplinkinės infrastruktūros gerinimo, o greta parduotuvės sukurti viešą poilsio erdvę. Nors prasidėję teisiniai procesai privertė mus pakeisti plėtros planus, džiaugiamės pasiektu kompromisu“, – tvirtino V.Lopeta.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį patvirtino Vilniaus apygardos prokuratūros, Nacionalinės žemės tarnybos, Vilniaus miesto savivaldybės, „Lidl Lietuvos“ ir komercinio SEB banko grupės nekilnojamojo turto valdymo bendrovės „Litectus“ taikos sutartį.

Pagal ją pripažįstama, jog teritorijos detalusis planas, savivaldybės bei Nacionalinės žemės tarnybos aktai, valstybinių sklypų sutartys priimti bei sudaryti pažeidžiant teisės aktus, tačiau lieka galioti. Sutartyje taip pat numatyta, jog šios sąlygos galioja kaip išimtis ir neturi prejudicinės reikšmės. Tai reiškia, kad jos negalės būti naudojamos kituose teisminiuose ginčuose kaip įrodyti faktai.

„Projektų rengimo biuras“ vizualizacija/„Lidl“ planuoja dar vieną parduotuvę sostinės Rinktinės gatvėje
„Projektų rengimo biuras“ vizualizacija/„Lidl“ planuoja dar vieną parduotuvę sostinės Rinktinės gatvėje

„Litectus“ įsipareigojo sumokėti Nacionalinei žemės tarnybai 65,6 tūkst. eurų dydžio kompensaciją, taip pat bendrovės viena kitai įsipareigojo nereikšti pretenzijų dėl sklypo ateityje.

Teismo sprendimą dar galima skųsti per 7 dienas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Nuo 2017-ųjų lapkričio teismai, tenkinę prokurorų prašymą, „Lidl Lietuvai“ buvo uždraudę perleisti teises į visą 0,5638 ha ploto sklypą, o sostinės savivaldybei – išduoti statybos leidimą ar kitokius pritarimus plėtrai.

Vilniaus apygardos prokuratūra teisme siekė, kad dalis sklypo sostinės Rinktinės gatvėje, kuriame „Lidl Lietuva“ planuoja parduotuvę, būtų grąžinta valstybei.

Prokurorai prašė, kad būtų panaikinti sklypo planavimo ir formavimo dokumentai, valstybės, „Litectus“ bei „Lidl Lietuva“ sudaryti sandoriai, taip pat jiems taikyta restitucija – valstybei grąžintas 0,0996 ha ploto sklypas.

Prokurorai kreipėsi į teismą, gindami viešąją interesą, nes įtarė, jog 2008 metais neteisėtai buvo padalinti valstybiniai sklypai, kad juos būtų galima privatizuoti lengvatine tvarka: 2014 metais lengvatine tvarka, be aukciono, kaip įsiterpusius 392 kv. m, 212 kv. m ir 392 kv. m ploto sklypus įsigijo „Litectus“.

2016 metų birželį Vilniaus miesto savivaldybė patvirtino 4 sklypų formavimo ir pertvarkymo projektą, kuriuo sujungtos teritorijos Rinktinės g. 60, 62, Apkasų g. 43 ir 45 ir taip suformuotas 0,5638 ha ploto sklypas. Pastarąjį „Litectus“ 2016 metų rugsėjį perleido „Lidl Lietuvai“.

Į prokurorus, kad būtų užginčyti Nacionalinės žemės tarnybos 2014 metais sudaryti sandoriai kreipėsi pati tarnyba.

Projektiniuose sprendiniuose, kuriuos rengė bendrovė „Projektų rengimo biuras", nurodoma, jog sklype Rinktinės g. 60 „Lidl Lietuva“ planuoja 2,3 tūkst. kv. m bendrojo ploto vieno aukšto su antresole parduotuvę. Pagal projektą, greta dviem etapais planuojama įrengti 156 automobilių stovėjimo vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius