-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos geležinkeliai“ naikina darbuotojų privilegijas – atsisakys dviejų poilsiaviečių

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ penktadienį pranešė atsisakantys darbuotojų poilsinių Ignalinoje ir Giruliuose. Jų infrastruktūrą – pastatus, statinius, inventorių – bendrovė rinkoje žada realizuoti viešojo pardavimo būdu.
Mantas Bartuška
Mantas Bartuška / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Nuo kitų metų pirmą kartą visiems įmonių grupės darbuotojams bus pasiūlytas vieningas, į jų poreikius orientuotas motyvacinis paketas“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

„Įdomu, kad Giruliuose įkurtoje poilsinėje prieš kurį laiką įrengti ir aukštesnio lygio, kelialapių prašantiems darbuotojams uždari apartamentai. Jie turėjo būti skirti bendrovės vadovybės ar aukšto lygio svečių poilsiui. Ignalinoje įsikūrusioje vasaros stovykloje renginių metu taip pat veikdavo vadovams ir jų svečiams skirtos atskiros erdvės“, – rašoma pranešime žiniasklaidai ir priduriama, kad panašių privilegijų neliks – jas, kaip žada „Lietuvos geležinkeliai“, „keis papildomos, į darbuotojų sveikatą ir gerovę orientuotos priemonės“.

Bendrovės nuotr./Giruliai
Bendrovės nuotr./Giruliai

Vidutiniškai sezono metu Girulių poilsio bazėse kelialapiai buvo išduodami 1,8 tūkst. darbuotojų. Papildomai čia poilsiaudavo ir apie 100 gyventojų. Į Ignalinoje įrengtą vasaros stovyklos bazę atvykdavo šiek tiek daugiau nei 800 darbuotojų vaikų ar anūkų. Taip pat buvo priimama apie 100 vaikų, nesusijusių su įmonių grupe.

„Atsižvelgiant į darbuotojų poreikius, šiemet bus ieškoma alternatyvų dėl vaikų poilsio“, – teigia bendrovė.

„Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška tikina, kad atsisakant vienos iš nepagrindinių veiklų, bendrovė imasi ir „kompleksiško darbuotojų motyvavimo priemonių paketo“.

„Per metus abiejų poilsio bazių išlaikymo kaštai užkraudavo apie 0,5 mln. Eur naštą bendrovei, o jose poilsiaudavo vos mažiau nei ketvirtadalis darbuotojų. Jų išlaikymas kasmet reikalavo ir papildomų investicijų“, – teigia jis.

Giruliuose veikiančią poilsio bazę iš viso sudaro 38 statiniai, kurių bendras plotas siekia beveik 4 tūkst. kv. m, Ignalinoje – 43 statiniai, kurių bendras plotas yra 2,5 tūkst. kv. m. Žemės plotai poilsinėms buvo nuomojami iš valstybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius