-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lithome“ sostinės Pašilaičiuose statys 300 butų: investicijos sieks 22 mln. eurų

Vilniaus Pašilaičiuose nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovė „Lithome“ planuoja statyti 300 naujų butų projektą, į kurį bus investuota daugiau kaip 22 mln. Eur. Erdvioje (1,3 ha) teritorijoje dviem etapais iš viso numatyta pastatyti 6 skirtingo aukštingumo daugiabučius namus, sujungtus bendromis poilsio ir aktyvaus laisvalaikio erdvėmis. Bendras projekto plotas sieks 16 tūkst. m2, о pirmojo etapo metu, kuris prasidės jau 2022 m. II ketvirtį, iškils du daugiabučiai namai su beveik 90 butų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Lithome“ NT projektas sostinės Pašilaičiuose
„Lithome“ NT projektas sostinės Pašilaičiuose / Bendrovės nuotr.

Vakarinėje Vilniaus miesto dalyje naujasis „Lithome“ projektas bus statomas dviem etapais. Pirmajame etape, kurio pradžia numatyta 2022 m. II ketv., bus pastatyti du penkiaaukščiai namai, kuriuose įsikurs 89 butai. Bendras dviejų namų plotas sudarys 5457 m2.

Vieno, dviejų ir trijų kambarių butų plotai sieks nuo 23 m2 iki 72 m2. Taip norima atsižvelgti tiek į mažų būstų ieškančių pirkėjų, tiek į šeimų poreikius. Dauguma butų turės balkonus, o daliai pirmuose aukštuose įsikūrusių butų suprojektuotos erdvios, iki 28 m2 ploto terasos.

Tarp naujai pastatytų namų bus įrengti takeliai, žaidimų ir treniruoklių aikštelės, kad gyventojai turėtų kur pasivaikščioti, pažaisti su vaikais ar pasimankštinti. Požeminėje ir antžeminėje automobilių stovėjimo aikštelėse numatytos 73 automobilių parkavimo vietos.

Gyventojų patogumui pirmuosiuose namų aukštuose bus įrengtos komercinės paskirties patalpos, kuriose galės įsikurti kepyklėlės, kavinukės, grožio salonai arba nedidelės parduotuvės.

Besiplečiančio rajono gyventojų reikmėms jau anksčiau Pavilnionių g. pradėjo veikti „Rimi“ parduotuvė, o netrukus atsidarys ir remonto bei buities prekių prekybos centras.

Tačiau rūpinamasi ir gyventojų poilsio erdvėmis. Visai šalia naujojo „Lithome“ projekto šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybė projektuoja 5,2 ha ploto Pavilnionių parką, kuris bus skirtas poilsiui ir aktyviam laisvalaikiui. Vilniaus m. savivaldybės įgyvendinama „žalioji banga“ numato pasodinti iki 2 mln. vnt. medžių, krūmų ir kitų augalų.

Bendrovės nuotr./„Lithome“ NT projektas sostinės Pašilaičiuose
Bendrovės nuotr./„Lithome“ NT projektas sostinės Pašilaičiuose

Naujojo „Lithome“ projekto architektas – Saulius Pamerneckas, vadovaujantis SP „Architektų grupei“. Gyvenamieji namai bus statomi Gileikių g. 15, Pavilnionių g. 32 ir Justiniškių g. 154 adresais.

Iš viso vakarinėje miesto dalyje – Pašilaičiuose ir Justiniškėse – „Lithome“ yra įgyvendinusi jau keturis projektus: „Talino namai“, „Gabijos butai“, „Justiniškių 18“, „Taikos alėja“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius