-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LMTA naujo studijų miestelio projektavimo konkursą skelbs „artimiausiu metu“

Lietuvos muzikos ir teatro akademija (LMTA) turi nutraukti 528 tūkst. eurų vertės studijų miestelio Vilniuje projektavimo konkursą, šių metų vasarį pareiškė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT). Su vertinimu sutikusi akademija nutraukė konkursą ir artimiausiu metu ketina skelbti naują, 15min informavo LMTA.
Planuojamas LMTA miestelis sostinės Olandų g.
Planuojamas LMTA miestelis sostinės Olandų g. / „Paleko Archstudija“

„Lietuvos muzikos ir teatro akademija 2019 m. vasario mėnesį, atsižvelgdama į VPT išvadą, nutraukė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studijų miestelio Olandų g. 21A Vilniuje projektavimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų pirkimą. LMTA atsižvelgė į VPT pastabas ir artimiausiu metu skelbs naują konkursą. Šiuo pirkimu perkamos techninio projekto, išskyrus architektūrinės dalies, parengimo paslaugos“, – 15min komentavo LMTA viešųjų ryšių skyriaus vedėja Beata Baublinskienė.

Vasarį VPT nustatė, kad techninio projekto konkurso sąlygose nurodyti tiekėjų vertinimo kriterijai neužtikrina jų konkurencijos, o kvalifikaciniai reikalavimai yra pertekliniai. Taip pat jau paskelbusi konkursą, akademija tikslino kai kurias jo esmines sąlygas. Dėl to, anot VPT, akademija turėjo pati nutraukti konkursą ir jį skelbti iš naujo, tačiau to nepadarė, skelbė BNS.

Akademija naujame 29 mln. eurų vertės miestelyje ketina kurtis nuo 2021 metų. Apie 13 mln. eurų projektui žadama iš Europos Sąjungos (ES) fondų.

„Paleko Archstudija“ /Planuojamas LMTA miestelis sostinės Olandų g.
„Paleko Archstudija“ /Planuojamas LMTA miestelis sostinės Olandų g.

B.Baublinskienė pažymėjo, kad techninio projekto architektūrinės dalies parengimo konkursas įvyko 2017 metais, sutartis sudaryta su „Paleko Archstudija“. Šiuo metu vyksta projekto viešas derinimas su visuomene.

„Architektūrinės dalies parengimo paslaugų sutartis galioja, pagal šią sutartį parengti projektiniai pasiūlymai ir šiuo metu pradėta visuomenės informavimo procedūra. Projekto vertė ir rodikliai nesikeičia“, – komentare 15min rašė LMTA atstovė.

Studijų miestelyje Olandų gatvėje, greta sostinės Kalnų parko turės būti suprojektuotas Teatro ir Kino fakultetas, salės, Muzikos fakultetas, biblioteka, bendrabutis, administracijos patalpos.

„Paleko Archstudijos“ paskelbtuose projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad miestelyje planuojama sutalpinti apie 1000 studentų, dirbs apie 600 dėstytojų, administracijos darbuotojų ir aptarnaujančio personalo.

Teatro ir kino fakultetas turėtų būti trijų aukštų. Pirmajame turėtų atsirasti kino teatras, Black box teatro salė su aptarnaujančiomis patalpomis, didžioji šokio auditorija. Taip pat patalpos, skirtos aptarnauti renginių lankytojus ir studentus.

„Paleko Archstudija“ /Planuojamas LMTA miestelis sostinės Olandų g.
„Paleko Archstudija“ /Planuojamas LMTA miestelis sostinės Olandų g.

Antrajame aukšte – šokio ir judesio auditorijos su persirengimo kambariais ir tualetais bei dekanatas. Paskutiniame aukšte turėtų įsikurti vaidybos auditorijos.

Mažasis salių blokas, pasak architektų, bus aukščiausias ir uždariausias iš visų projektuojamų statinių.

„Trimis aukštais pastate dėstomos su kinu ir filmavimu susijusios patalpos: cokoliniame aukšte projektuojamas kino teatras garso suvedimui bei vaizdo ir garso montažinių grupė kartu su filmavimo studijos sandėliu“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Pirmame pastato aukšte numatoma per du aukštus iškylanti filmavimo studija ir ją aptarnaujančios patalpos, dėstomos su antresolėmis. Viršutiniame aukšte, virš pagalbinių studijos patalpų, dėstomos dvi vaidybos auditorijos, tiesiogiai pasiekiamos tik iš TKF viršutinio aukšto. Viršutinėje pastato dalyje numatomos techninės patalpos.

Bendrojo teorinio bloko, kaip nurodoma dokumente, pirmajame aukšte planuojamas pagrindinis viso miestelio vestibiulis su informaciniu boksu, valgykla, konsultacinėmis ir projektinėms veikloms skirtomis patalpomis bei studentų atstovybe. Kiek atokiau vestibiulio, požeminėje šio aukšto dalyje, projektuojamos archyvo, muziejaus archyvo, leidybos centro patalpos bei dėstytojų kabinetai. Trečiame, viršutiniame, pastato aukšte dėstoma LMTA administracija.

„Paleko Archstudija“ /Planuojamas LMTA miestelis sostinės Olandų g.
„Paleko Archstudija“ /Planuojamas LMTA miestelis sostinės Olandų g.

Muzikos fakulteto auditorijas planuojama išdėstyti trimis aukštais aplink tris nedengtus vidinius kiemelius.

Salių bloke projektuojamos teatro, koncertų ir kamerinė salės. Dvi didžiųjų salių scenos, jas aptarnaujančios patalpos ir dekoracijų sandėlys numatomas tame pačiame lygyje. Vestibiulyje numatoma laikina zona leidinių pardavimui, 400 vietų rūbinė, gali būti rengiamos ekspozicijos.

Biblioteka planuojama dviejų aukštų su rūsiu, o joje bus tiek archyvai, tiek skaityklos. Rūsyje numatomos folkloro archyvo bei pagalbinės patalpos, lankytojų rūbinė.

Taip pat teritorijoje iškils ir penkių aukštų cokoliniu aukštu studentų bendrabutis.

„Pirmame aukšte atskiriamos dvi zonos: dėstytojų viešbučio kambariai su bendra zona bei patekimas į studentų viešbutį su aptarnaujančiomis patalpomis. Visi 150 studentų kambarių numatomi 1-5 aukštuose, po 30 dviviečių kambarių aukšte. Dviems kambariams projektuojamas vienas san. mazgas su tualetu, praustuvu ir dušo kabina. Kiekviename aukšte numatoma erdvė virtuvei bei poilsio zonai“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Iš viso 36,5 tūkst. kv. m ploto sklype turėtų iškilti beveik 24,3 tūkst. kv. m bendro ploto statinių.

Viešas projekto svarstymas su visuomene vyks gegužės 16 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius