-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinės koncertų salės galimybių studiją rengs dvi įmonės

Nacionalinės koncertų salės Vilniuje galimybių studiją rengs konsultacijų įmonė UAB „Eurointegracijos projektai“ kartu su jungtinės veiklos partneriu Suomijos ir Lietuvos kapitalo UAB „Akukon Lietuva“ – birželio 22-ąją įmonės ir Kultūros ministerija pasirašė 39 567 eurų (su PVM) vertės sutartį. „Akukon Lietuva“ teikia akustikos, triukšmo mažinimo ir audiovizualinio dizaino paslaugas.
M-City – Profsąjungų rūmai, Vilnius
Profsąjungų rūmai / Audriaus Ambraso nuotr.

Galimybių studijos tikslas – pagrįsti Nacionalinės koncertų salės paslaugų infrastruktūros poreikį Vilniuje.

„Galimybių studija, pasitelkiant tarptautinę patirtį, pateiktų programinių, akustinių ir urbanistinių parametrų analizę bei argumentuotus siūlymus bei išvadas dėl objekto ir aplinkinės teritorijos funkcijų programos, objekto įveiklinimo ir valdymo modelio, atliktų planuojamo objekto kaštų ir naudos analizę“, – rašoma studijos konkurso dokumentuose.

Konkursą laimėjusios bendrovės turės pateikti du pasiūlymus – natūralios akustikos salės (pagrindinės koncertų salės) ir elektroakustinei (sustiprinto garso) muzikai skirtos koncertų erdvės. Taip pat – susieti salės infrastruktūros funkcijas su aplinka – Tauro kalno parku ir Liuteronų sodais – pasiūlyti visuomenei patrauklias Tautos namų idėjos aktualizavimo galimybes.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Profsąjungų rūmai ant Tauro kalno
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Profsąjungų rūmai ant Tauro kalno

Tiekėjai turės atsižvelgti į „strateginius miesto tikslus mažinti automobilių patekimo ir stovėjimo galimybes centrinėje miesto dalyje, pirmenybę suteikiant judėjimui viešuoju transportu, dviračiu, pėsčiomis, bei ribotą dabartinį automobilių stovėjimo aikštelių (4) ir vietų jose (180) skaičių“ ir įvertinti salės infrastruktūrą susisiekimo aspektu.

Konkursą laimėjusioms bendrovėms taip pat keliami uždaviniai: išanalizuoti vietos rinkos poreikius; nustatyti, kokias funkcijas salė apimtų (koks galėtų būti salės dydis, joje įrengtų patalpų dydis ir skaičius), parengti kaštų ir naudos analizę, nustatyti per metus planuojamų renginių skaičių, pateikti siūlymus dėl infrastruktūros valdymo modelio (steigėjai, juridinis statusas, operatorius ir jo funkcijos, finansavimo šaltiniai ir panašiai).

Konkurso dokumentuose taip pat prašoma įvertinti, ar bus galimybė, esant poreikiui ir atsižvelgiant į pasirinktą architektūrinį sprendinį, keisti sklypo ribas.

Nacionalinę koncertų salę sostinėje ant Tauro kalno, vietoje buvusių profsąjungų kultūros rūmų, ketinama pradėti statyti 2020 metais. Šiuo metu pastatą valdo bankrutuojanti bendrovė „VIPC Vilnius“. Vilniaus miesto savivaldybė jį ketina išpirkti ir nugriauti.

Šių metų liepą Seimas priėmė nutarimą, kuriuo, Vilniaus miesto savivaldybei ir Vyriausybei, siūloma greta funkcinio Nacionalinės koncertų salės pavadinimo pastatui ant Tauro kalno suteikti simbolinį Tautos namų pavadinimą, o pagrindinėms erdvėms – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir Jono Basanavičiaus vardus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniaus savivaldybė: Profsąjungų rūmų išpirkimo kainą nustatys teismas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius