-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londone pirmą kartą istorijoje leista būsto depozitą apmokėti bitkoinais

Londono nekilnojamojo turto plėtotojas leido nuomininkams sumokėti depozitą už būstą bitkonais. Tai pirmas kartas, kai virtuali valiuta pradėta naudoti Didžiosios Britanijos gyvenamojo būsto rinkoje. Žadama, kad vėliau šia kriptovaliuta galima bus apmokėti ir pačią nuomą, rašo britų dienraštis „The Guardian“.
Londone už nuomą bus galima sumokėti bitkoinais
Londone už nuomą bus galima sumokėti bitkoinais / 123rf.com nuotr.

Praėjusių metų gegužę kompanija „The Collective“ pristatė alternatyvą atvykėliams iš užsienio, kurie, neįstengdami susimokėti už nuomą, priversti gyventi susispaudę, su daug kitų žmonių Londono priemiesčiuose.

Didžiosios Britanijos sostinės centrinėje dalyje buvo pastatytas daugiabutis, kuriame įrengta 550 lovų. Viename kambaryje gyvena po du žmones ir jie gauna privačią nedidelę virtuvę bei vonią. Taip pat daugiau nei už 1 tūkst. svarų sterlingų gyventojai gali naudotis bendra erdve, kurioje yra didesnės virtuvės, svetainės, poilsio zonos ir žaidimų kambariai.

Iš esmės tai yra bendrabutis, tačiau jis orientuotas ne į studentus, o į atvykėlius ir karjerą pradedančius jaunus žmones.

Bendrovė įsitikinusi, kad tai XXI amžiaus alternatyva jaunimui pradėti gyvenimą Londone ir nuomotis gyvenamąją vietą nepatiriant imigrantams jau įprastų nepatogumų. Čia besinuomojantiems žmonėms nereikia sukti galvos bendranuomininkų paieškoms.

„The Collective“/Londone už nuomą bus galima sumokėti bitkoinais
„The Collective“/Londone už nuomą bus galima sumokėti bitkoinais

Modernių bendrabučių pradininkai paskelbė, kad nuomininkai nuo šių metų rudens galės depozitą apmokėti virtualia kriptovaliuta – bitkoinais. O metų pabaigoje žadama, kad gyventojai galės bitkoinais apmokėti ir nuomą. „The Collective“ teigimu, toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į užsienio klientų prašymus.

Nuomos kaina šiame moderniame bendrabutyje prasideda nuo 178 svarų sterlingų savaitei už 10 kv. m ploto erdvę. Standartinis depozitas – 500 svarų sterlingų. Tiesa, gyventojams, mokantiems depozitą bitkoinais, reikia atsižvelgti į valiutos vertės svyravimus, mat pinigai bus grąžinami esant tokiai vertei, kai nuomos sutartis pasibaigs.

„Žvelgiant į kriptovaliutų kilimą ir jų pritaikymą, ypač bitkoinų, nuostabu stebėti, kaip žmonės ja naudojasi visame pasaulyje. Dalis taupančių ir investuojančių pinigus žmonių renkasi tai daryti būtent kriptovaliuta, todėl natūralu, kad jie nori ir už kasdienius pirkinius mokėti būtent taip, įskaitant depozitus ir nuomą“, – teigė „The Collective“ įkūrėjas ir vadovas Reza Merchantas.

Tačiau ekspertai į tokį eksperimentą žvelgia atsargiai. Būsto nuomos agentų asociacijos vadovo Davido Coxo nuomone, šiandien bitkoinai gali būti naudojami nišinėse rinkose, kurios yra pasirengusios priimti apmokėjimą už nuomą kriptovaliuta, o ne tradiciniais pinigais.

„Tačiau, mano nuomone, bitkoinai ir kitokios elektroninės valiutos yra vis dar ankstyvoje stadijoje, kuri dar kis, ir praeis nemažai laiko, kol rinka juos laikys lygiaverčiu būdu atsiskaityti už nuomą“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius