-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja „Paysera“ būstinė Vilniuje primins erdvėlaivį

Tarptautinių mokėjimų platformą valdanti bendrovė „Paysera LT“ planuoja keltis iš dabartinio biuro Mėnulio gatvėje į naują biurų pastatą šalia tiesiamo vakarinio aplinkkelio. Darbdaviai nusprendė darbuotojams pastatyti daugiabutį namą ir sporto kompleksą.
„Paysera City“ vizualizacija
„Paysera City“ vizualizacija

Statybos turėtų prasidėti dar šiais metais, o darbuotojai galės persikelti jau kitų metų viduryje. Bendrovės „Paysera LT“ generalinis direktorius Kostas Noreika sako, kad būstinę statyti, o ne keltis į naujus biurų kompleksus lėmė kelios priežastys. Pirmiausiai, įmonė tiesiogiai nedirba su klientais, todėl nėra prasmės turėti patalpų centre. Antra – nuosavame sklype augant darbuotojų skaičiui lengviau plėstis.

„Didžioji dalis darbuotojų įmonėje yra programuotojai arba telefonu aptarnaujantys ir nuotoliniu būdu dirbantys žmonės. Centras nėra patrauklus dėl sunkaus susisiekimo ir parkavimo. Tačiau pagrindinė priežastis statyti biurą – norime plėstis, ko negalime padaryti dabartiniame biure. Trūksta patalpų, jos per mažos, neturime šalia kavinės, žaidimų zonos“, – 15min vardino priežastis K.Noreika.

„Paysera City“ vizualizacija
„Paysera City“ vizualizacija

„Paysera City“ planuojama pradėti statyti dar šių metų pabaigoje, o įmonės darbuotojai ir patalpų nuomininkai galės įsikurti kitų metų antrą ketvirtį.

Iš viso 3,5 ha sklype planuojama pastatyti keturių aukštų kupolus, iš kurių dvejuose įsikurs „Paysera“ darbuotojai. Numatoma, kad jų plotas turėtų siekti apie 3,3, tūkst. kv. metrų.

Trečias pastatas bus skirtas nuomininkams. Nors įmonės vadovas nenorėjo atskleisti konkrečių įmonių, teigė, kad ten įsikurs transporto, aptarnavimo sektoriaus ir didmenine prekyba užsiimančios įmonės.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Kostas Noreika
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Kostas Noreika

Likusiame sklype planuojamas dar vienas biurų pastatas, sporto kompleksas ir daugiabutis namas.

„Du pastatai gali kainuoti apie 3 mln. eurų. Ne mažiau kaip 30 proc investuosime savo lėšų, o likusius skolinsimės iš banko. Tik neseniai nusipirkome greta esantį sklypą ir dabar pradėsime dėliotis ateities planus. Todėl pasakyti, kiek kainuos visas projektas, negaliu“, – sakė K.Noreika, paklaustas, kiek numatyta investuoti į visą projektą.

Anot jo, sporto kompleksą planuojama statyti tada, kai daugiau nei dvigubai išaugs darbuotojų skaičius. Dabar bendrovėje dirba apie 90 įvairių sričių specialistų. Taip pat jiems būtų pastatytas ir daugiabutis.

„Pasiekus 200 darbuotojų skaičių būtų prasmė turėti sporto kompleksą, kuriuo galėtų naudotis dirbantieji ir visa visuomenė. Taip pat jam galėtų atsirasti ir operatorius. O gyvenamasis namas būtų nuomojamas darbuotojams. Vilniuje nuoma labai brangi ir jie dabar nuomojasi per visą Vilnių. Norėtume, kad jie turėtų turėti galimybę nuomotis šalia“, – tikina K.Noreika.

„Paysera City“ vizualizacija
„Paysera City“ vizualizacija

Suprojektuoti pastatai primena erdvėlaivius, jie bus kupolo formos ir sujungti koridoriais, kurie bus naudojami posėdžių kabinetams įrengti.

„Kupolo forma pasirinkta, nes mes tame sklype didelio pastato pastatyti negalime dėl apsauginių zonų. Kitas dalykas – ieškant sprendimų nutarta, kad pastatas turi būti maksimaliai ekonomiškai naudingas, o medžiagų reikia mažiau, jei pastatas yra kupolo formos. Domėjomės, žvalgėmės į užsienio pavyzdžius ir nusprendėme jį padaryti kitokį“, – sakė bendrovės vadovas.

Teritorija bus aptverta tvora ir apsodinta gyvatvore, vidiniame kieme bus įrengiamas sodas su nedideliu vandens telkiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius