Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas renovacijos etapas

Vasario 20 dieną baigėsi paraiškų teikimas atnaujinti daugiabučius. Renovaciją Lietuvoje administruojanti Būsto energijos taupymo agentūra (BETA) jau pradėjo pateiktų investicijų planų vertinimą. Pastebima, kad susidomėjimas renovacijos programa tik auga, o gautų paraiškų skaičius atitiko lūkesčius – jų sulaukta 479 iš 525. Keturios savivaldybės Būsto energijos taupymo agentūrai paraiškų nepateikė, tačiau dauguma, net 56 – buvo itin aktyvios.
Miškų g. 58, Ukmergė
Miškų g. 58, Ukmergė / BETA nuotr.

Paraiškos teiktos nauja tvarka

Skelbiant kvietimą atnaujinti daugiabučius pagal trečiąjį Daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programos etapą, buvo atsižvelgta į savivaldybių aktyvumą modernizuojant daugiabučius bei energijos suvartojimą. Didieji miestai – Klaipėda, Panevėžys, Kaunas ir Vilnius galėjo pateikti po 19 paraiškų. Tiek pat namų galėjo prašyti atnaujinti ir Biržų, Molėtų bei Panevėžio rajonai. Dvi itin pažangios mažesnės savivaldybės – Kelmės ir Ignalinos rajono – galėjo teikti paraiškas 30 namų atnaujinimui. Kitos savivaldybės, atsižvelgiant į jų dydį ir aktyvumą dalyvaujant programoje, galėjo prašyti paramos 3-9 namų atnaujinimui.

Šiame kvietime ypatingas dėmesys skirtas savivaldybėms, kurios įgyvendina bandomuosius kvartalinės renovacijos projektus, kurių metu renovuojami ne pavieniai, bet ir šalia esantys namai, sutvarkoma aplink juos esanti infrastruktūra – keliai, gatvių apšvietimas, stovėjimo aikštelės, žaliosios zonos, kiemai. Kvartlinės renovacijos projektus įgyvendina Utenos, Birštono, Šiaulių savivaldybės. Daugiausiai pagal kvartalinės renovacijos projektą galės atnaujinti Utenos savivaldybė – 14 daugiabučių. Birštono savivaldybė gavo galimybę atnaujinti 6, Šiaulių miesto savivaldybė – 5 namus.

Bus laiko ir paraiškų tobulinimui

BETA Projektų įgyvendinimo skyriaus vedėja Gintarė Burbienė pastebi, kad iš šiuo metu vykdomo dokumentų vertinimo jau paaiškėjo, kad net 4 savivaldybės paraiškų nepateikė, nors tokią galimybę turėjo.

Jau pradėtas investicijų planų vertinimas truks iki balandžio pradžios. „Šiandien yra sudarytas paraiškų sąrašas ir pradėtas prie paraiškų pridėtų investicijų planų vertinimas. Jau dabar matome, kad kai kuriuos investicijų planus tikrai reikės tikslinti. Tokiam tikslinimui bus skirta 30 darbo dienų, skaičiuojant nuo dienos, kuomet savivaldybės gaus iš BETA pranešimą apie tikslinimo būtinumą“, – pasakoja G. Burbienė.

Pasakodama apie paraiškų teikimo procesą, BETA specialistė sako, kad dauguma savivaldybių į vasaros pabaigoje paskelbtą kvietimą atsiliepė artėjant paraiškų teikimo termino pabaigai, tad paskutinės vasario savaitės buvo gana intensyvios. „Iš tikrųjų dauguma savivaldybių paraiškas pateikė paskutinę – vasario 20 dieną. Mažesnė dalis teikė paraiškas kelis kartus, kol pateikė visą joms skirtą kvotų skaičių“, – apibendrina pašnekovė.

Mano daugiabutis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius