Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji faktai: kokius turtus Floridoje dar „pamiršo“ Kristinos Brazauskienės artimieji

Kristinos Brazauskienės verslui vadovaujantis jos sūnus Ernestas Butrimas kategoriškai neigia 15min atskleistą informaciją apie oficialiuose dokumentuose neegzistavusį bendrovės „Draugystės“ viešbutis nekilnojamąjį turtą (NT) Floridoje. Tačiau panašu, kad neigti reikia kur kas daugiau.
K.Brazauskienės sūnus turi prabangius apartamentus viename iš šių Majamio dangoraižių
K.Brazauskienės sūnus turi prabangius apartamentus viename iš šių Majamio dangoraižių / „Google Maps“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Oficialūs dokumentai rodo, kad K.Brazauskienės sūnus E.Butrimas Floridoje turi prabangius apartamentus.
  • Šiuo turtu jis disponuoja kartu su tėvu, buvusiu K.Brazauskienės vyru.
  • Be to, E.Butrimas dalyvavo mažiausiai dviejų Floridos įmonių valdyme.
  • Dabar E.Butrimas jau tvirtina nesakęs, kad dokumentai iš Floridos tikrai suklastoti.

15min surinkti duomenys liudija, kad E.Butrimas Floridoje turi kur kas daugiau reikalų, nei rūpinimasis vienos, kad ir puikiai įrengtos, rezidencijos pirkimo-pardavimo klausimais. K.Brazauskienės sūnus už Atlanto apsirūpino ir kur kas prabangesniu NT, ir plėtojo verslą.

Naujus faktus E.Butrimas komentuoja lakoniškai ir įžvelgia prieš save nukreiptą sąmokslą. Tiesa, dabar jis jau tvirtina nesakęs, kad dokumentai iš Floridos tikrai suklastoti. Iš kokių pinigų apsirūpino prabangiu NT Floridoje, jis neatskleidžia.

Apartamentai dangoraižyje už 380 tūkst. dolerių

Viešai prieinami dokumentai liudija, kad vertingas NT Floridoje pirktas ne tik „Draugystės“ viešbučio, bet ir paties E.Butrimo vardu. Ir šis turtas nė kiek ne prastesnis už rezidenciją Majamyje, pernai parduotą už 420 tūkst. dolerių.

15min turimi duomenys liudija, kad 2008 m. vasarį E.Butrimas su savo tėvu – buvusiu K.Brazauskienės vyru Antanu Vytautu Butrimu – įgijo apartamentus iš ribotos atsakomybės bendrovės „Duo Hallandale“. Ši bendrovė plėtojo tikrai įspūdingą NT projektą – prabangius bokštus-dvynius Majamyje, vos apie pusantro kilometro nuo garsiųjų pliažų.

„Google Maps“ nuotr./E.Butrimo apartamentus (vieta pažymėta smeigtuku) nuo Majamio pliažų skiria nedidelis atstumas
„Google Maps“ nuotr./E.Butrimo apartamentus (vieta pažymėta smeigtuku) nuo Majamio pliažų skiria nedidelis atstumas

Viename iš šių bokštų yra ir tėvo ir sūnaus Butrimų valdomi prabangūs apartamentai. Floridos NT vertintojų duomenų bazėje skelbiami skaičiai įspūdingi – nurodoma, jog už pirkinį Butrimai paklojo 380 tūkst. dolerių. Palyginimui, panašiu metu „Draugystės“ viešbučio įsigyta Majamio rezidencija kainavo 220 tūkst. dolerių.

Verslo dokumentai – vaistas nuo atminties sutrikimų

E.Butrimas kategoriškai neigė, kad „Draugystės“ viešbučiui priklausė Majamio rezidencija, pernai parduota už 460 tūkst. dolerių. Tai patvirtinančius dokumentus E.Butrimas vadino klastotėmis. Tiesa, taip ir nepaaiškindamas, koks kam nors interesas jo įmonės vardu pirkti brangų NT objektą.

Bet, pagal naujai aptiktus duomenis, panašu, kad E.Butrimas arba melavo, arba tapo itin gerai suplanuotos provokacijos auka. Mat Floridos įmonių registro duomenys jį vėl tiesiogiai susieja su „suklastota“ rezidencija.

Kaip jau skelbėme, rezidenciją „Draugystės“ viešbutis pirko iš Amerikos lietuvių. Tiksliau – iš Arūno ir Elenos Marachinskų. Ir būtent su A.Marachinsku E.Butrimas valdė Floridoje registruotą ribotos atsakomybės bendrovę „BM International“. Floridos registro duomenimis, šią įmonę 2004 m. įsteigė A.Marachinskas. Tada bendrovė dar vadinosi „Solar Petroleum“. 2005 m. balandį, A.Marachinsko sprendimu, pakeistas bendrovės pavadinimas, o įmonės vadovu paskirtas E.Butrimas. Beje, nurodant jo gyvenamąją vietą Niujorke.

2008 m. „BM International“ buvo likviduota savininkų sprendimu. Oficialiuose registro dokumentuose ranka įrašytas ir tokio sprendimo motyvas: „Bandėme vystyti šį verslą, tačiau tarptautiniu mastu tai buvo neįmanoma“.

Visą „BM International“ gyvavimo laikotarpį bendrovė buvo registruota toje pačioje rezidencijoje, kurią 2010 m. iš Marachinskų nusipirko „Draugystės“ viešbutis.

VIDEO: Amerika pirty: Kristinos Brazauskienės verslas nuslėpė turtą Floridoje?

Ir dar vienas sutapimas

2010 m. E.Butrimas Floridoje įsteigė dar vieną įmonę su tarptautinėmis ambicijomis. Bent jau pavadinime: ribotos atsakomybės bendrovė pakrikštyta „EB Global“.

Bendrovės oficialus adresas – tas pats, kaip ir apartamentų dangoraižyje, kuriuos E.Butrimas su tėvu 2008 m. įsigijo už 380 tūkst. dolerių. Steigimo dokumentuose tas pats adresas nurodomas ir prie įmonės vadovo – Ernesto Butrimo.

Panašu, kad ir šis E.Butrimo verslas Floridoje nepasiekė jam iškeltų tikslų. Registro duomenimis, „EB Global“ veiklos nebevykdo.

„Sekantis klausimas“

15min susisiekė su E.Butrimu ir paprašė pakomentuoti naujus faktus iš Floridos. Kone kiekvienu atveju „Draugystės“ viešbučio vadovas atsakinėjo taip, kaip buvusi Seimo narė Greta Kildišienė, per spaudos konferenciją prispausta dėl savo išsilavinimo – „sekantis klausimas“. Dabar E.Butrimas jau nebekalba apie suklastotus dokumentus, tačiau neatskleidžia, iš kokių lėšų apsirūpino prabangiu NT Floridoje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ernestas Butrimas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ernestas Butrimas

Pateikiame visą 15min interviu su E.Butrimu (kalba netaisyta):

– Sveiki, čia Šarūnas iš 15min trukdo dar kartą.

– Klausau.

– Galit kalbėti?

– Galiu.

– Norėjau dar trumpai pasiteirauti dėl tų Floridos reikalų. Ar pavyko normaliai tuos dokumentus peržiūrėti ir ar tikrai jums atrodo, kad jie suklastoti?

– Sekantis klausimas.

– Na, dar norėjau pasiteirauti dėl jūsų verslo Floridoje. Nes čia radau bent jau dvi įmones, kuriose dalyvavot. Ir viena iš jų buvo tokia „BM International“. Ir tenai jūs tą įmonę valdėt, kaip suprantu, su ponu Arūnu Marachinsku, iš kurio ir buvo pirktas tas namas.

– Sekantis klausimas.

– Aha. Na, dar viena įmonė buvo „EB Global“. Ten jūsų bendrovė, kaip suprantu. Bet, kaip suprantu, jinai veiklos jau nebevykdo.

– Dabar aš tau trumpai tik atsakysiu, kad aš rezidentas esu Jungtinių Amerikos Valstijų 18 metų. Atsakiau į visus klausimus?

– Na, tai dar norėjau dėl nekilnojamojo turto pasiteirauti.

– Ar atsakiau į visus klausimus? Aš 18 metų esu legalus Amerikos rezidentas. Turiu žalią kortą. Į visus klausimus atsakiau?

– Ne, dar vieną turiu. Dar vienas klausimas būtų apie „condo“ tipo apartamentus. Kaip suprantu, ten toksai kompleksas gražus – dviejų dangoraižių. Ir jūs su tėvu tenai kartu nuo 2008 m., berods, turit apartamentus už 380 tūkst. dolerių.

– Sekantis klausimas.

– Tai norėjau pasiteirauti, jeigu ne paslaptis, iš kokių pinigų šie apartamentai nusipirkti.

– Sekantis klausimas.

– Tai daugiau nekomentuosit nieko?

– Tai aš klausiu toliau. Laukiu toliau klausimų.

– Na, aš klausimus uždaviau – laukiu atsakymų. Dabar lyg viskas.

– Tai malonu labai, dėkui. Pas tėvą paklauskit, jis atsakys jums.

Netrukus po šio pokalbio E.Butrimas perskambino ir kamantinėjo, kas 15min davė medžiagą apie Floridoje registruotą turtą ir verslus. Atsakymas, jog informaciją žurnalistas rado savarankiškai, verslininko neįtikino. Jo neįtikino ir tai, jog nauji duomenys aptikti tikrinant, ar jis nemelavo, NT sandorius patvirtinančius dokumentus vadindamas klastotėmis.

Pašnekovas netgi teigė numanantis, kas neva tekina informaciją apie jį, tačiau atsisakė šiuos menamus užsakovus įvardinti, nors buvo kelis kartus paragintas tai padaryti.

E.Butrimas sykiu puolė aiškinti nesakęs, kad dokumentai iš Floridos yra suklastoti – esą jis teigė, kad duomenys „galimai suklastoti“. Vardan tikslumo, pateikiame kelias E.Butrimo citatas iš ankstesnio pokalbio:

„Pirmąkart girdžiu“, – E.Butrimas – apie 15min aptiktą rezidenciją Floridoje, kurią valdė „Draugystės“ viešbutis.

„Kažkoks falsifikatas, musėt. Vėl koksai nors... eilinė antis ar kažkoks noras sukurti kažkokią, žinai, sensaciją. Eilinę“, – E.Butrimas – apie šio NT pirkimo-pardavimo sandorius patvirtinančius dokumentus.

„Kažkas paėmė pavadinimą. Gali nukopint, padaryt. Žinai, čia visokių fokusų gali pridaryt. Užregistruot Amerikoj ar kur – su tuo pačiu pavadinimu“, – E.Butrimas – apie „Draugystės“ viešbučio pavadinimą NT nuosavybės dokumentuose.

„Suprantat? Čia yra Amerikos kompanija. Veikianti legali kompanija. Amerikoje. Jinai net gali nieko bendro su Lietuva neturėti“, – E.Butrimas – apie NT valdžiusią bendrovę „Draugystės viešbutis“, kuri neva veikia Amerikoje ir nėra susijusi su jo verslu Lietuvoje.

„Tas parašas – tai žinai, aš tokių parašų irgi galiu priraityt“, – E.Butrimas – apie savo parašą Floridos dokumentuose.

Po pirmos 15min publikacijos apie „Draugystės“ viešbučio turtus Floridoje, Seimo narė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Valstybinę mokesčių inspekciją bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą. VMI ir FNTT prašoma išaiškinti, ar turtai Floridoje įgyti iš teisėtų pajamų, o taip pat – nustatyti, ar „Draugystės“ viešbutis nevykdė apgaulingos buhalterinės apskaitos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius