Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Numai“ verslo plėtrai platins 2 mln. eurų vertės viešą obligacijų emisiją

Nuomos su galimybe vėliau būstą išsipirkti paslaugas teikianti kompanija „Numai“ žengė į kapitalo rinką ir viešai platins iki 2 mln. eurų vertės obligacijų emisiją. Pritrauktos lėšos bus investuojamos į bendrovės plėtrą Vilniaus, Kauno ir Talino gyvenamojo nekilnojamojo turto (NT) rinkose, rašoma pranešime spaudai.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Bendrovė „Mano numai“, valdanti prekės ženklą „Numai“, veiklą pradėjo prieš trejus metus ir per šį laikotarpį jau yra pritraukusi 7 mln. eurų privačių investicijų bei 14 mln. eurų iš bankų kreditų.

Šiemet „Numai“ neviešo platinimo metu jau išplatino beveik 3 tūkst. obligacijų, kurių vienos nominali vertė siekė 1 tūkst. eurų ir pritraukė 3 mln. eurų.

Rugsėjį kompanija, pasitelkdama sutelktinio NT finansavimo platformą „Röntgen“ ir kitus partnerius, imsis viešo obligacijų platinimo. Jo metu tikimasi pritraukti dar 2 mln. eurų, o visų išplatintų obligacijų vertė sieks 5 mln. eurų.

„Tolesniems plėtros planams įgyvendinti norime pritraukti naujų investicijų. Šias lėšas skirsime įsigyti būstus nuomai Vilniuje, Kaune bei Taline“, – teigia „Numai“ vadovas ir bendraturtis Aurimas Čiagus.

Teisines konsultacijas platinant obligacijas kompanijai „Numai“ teikia advokatų kontora „Fort Legal“, finansines – „Aalto Capital“. Obligacijų metinė palūkanų norma sieks 6 proc.

„Obligacijos bus parduodamos su nuolaida. Todėl nors kas ketvirtį investuotojams bus mokamos 6 proc. palūkanos, tačiau bendras investicijos pajamingumas sieks apie 7,5 proc.“, – aiškina A.Čiagus.

13 tūkst. investuotojų bendruomenę vienijančios „Röntgen“ įkūrėjas ir vadovas Martynas Stankevičius teigia, kad ši partnerystė platformos naudotojams suteiks galimybę diversifikuoti investicijas ir sudalyvauti šiuo metu rinkos dalyvius itin dominančiame, augančiame ir perspektyviame nuomos segmente.

„Paprastai siūlome investuoti į NT įkeitimu užtikrintas paskolas, bet „Mano numai“ bus jau antros mūsų platformoje platinamos su NT susijusios obligacijos. Šis kompanijos žingsnis rodo toliau augantį rinkos pasitikėjimą sutelktinio finansavimo ekosistema“, – sako M. Stankevičius.

Anot jo, nuo platformos veiklos pradžios 2018 m. „Röntgen“ investuotojai iš viso NT vystymui yra sutelkę daugiau kaip 36 mln. eurų.

Individualiai įvertina NT likvidumą

„Numai“ yra pirmoji nepriklausoma „Nuomokis ir pirk“ paslaugos teikėja Europos Sąjungoje. Šiuo metu gyvenamuosius objektus klientams ji padeda įsigyti Vilniuje, Kaune ir Taline. Veiklą pradėjusi 2019 m., dabar kompanija savo portfelyje turi apie 170 būstų, kurių bendra vertė siekia apie 25 mln. eurų.

„Matome didelį augimo potencialą. Ateityje būstų portfelio dydis vien Lietuvos rinkoje gali siekti 100 mln. eurų, Estijos – dar apie 80 mln. eurų“, – sako A.Čiagus.

Pasak jo, kompanijos prioritetas – tvari plėtra, todėl itin atsakingai yra vertinami tiek klientai, tiek įsigyjamas gyvenamasis NT. Perkami būstai turi kainuoti ne mažiau 50 tūkst. ir ne daugiau 700 tūkst. eurų, nebūti nutolę nuo miesto centro daugiau nei 20 kilometrų, nebūti arti triukšmo ar taršos šaltinių bei būti netoli vietinės infrastruktūros tokios, kaip mokyklos, darželiai ar maisto parduotuvės.

„Kiekvieną objektą vertiname labai individualiai. Kartu su sertifikuotu vertinimu dar ir patys atliekame kainos analizę: žiūrime koks kainų augimo potencialas toje vietoje, ar pastarųjų kelių metų augimas yra pagrįstas, ar kaina yra teisinga“, – aiškina „Numai“ vadovas.

Didžioji dauguma „Numai“ portfelyje esančių būstų yra pastatyti po 2010 m. ir mažesni nei 100 kv. metrų ploto, o vidutinė jų kaina su įrengimu siekia apie 150 tūkst. eurų.

Padeda greičiau įsikelti į nuosavus namus

„Numai“ vadovas A.Čiagus sako, kad NT kainos visoje Europoje kyla sparčiau nei atlyginimai, o būstą vis sunkiau darosi įpirkti jauniems žmonėms.

„Žmonės nori turėti nuosavus namus, tačiau tai užtrunka ilgai. Dažnai koją pakiša tai, kad sukaupus reikalingą pradinį įnašą būsto kainos jau būna ūgtelėjusios ir tenka taupyti papildomai“, – paaiškina A.Čiagus.

Augančių NT kainų problemą, anot jo, klientams padeda išspręsti „Numai“ taikomas perkamo būsto kainos fiksavimas, užtikrinantis, kad ji nesikeis.

„Mes nuperkame norimą būstą ir fiksuojame jo kainą 5 metams, ji per šį laikotarpį nesikeičia. Tokiu būdu galima kaupti pradinį įnašą jau gyvenant savo pasirinktuose namuose. Klientams tai aktualu, kadangi paslauga leidžia greičiau tapti norimo būsto savininkais“, – sako A.Čiagus.

Jo teigimu, daugiausiai užklausų būstams yra sulaukiama iš jaunų šeimų, kurios dar nėra sukaupusios pradinio įnašo. Taip pat – laisvai samdomų profesionalų, smulkaus ir vidutinio verslo savininkų, grįžtančių emigrantų, užsienio valiuta atlygį gaunančių specialistų ar kitų klientų, kurie dėl įvairių priežasčių šiuo metu negauna banko paskolos.

„Remiantis „Ober-Haus“ butų kainų indeksu (OHBI), klientai, naudodamiesi mūsų siūloma paslauga ir užfiksuodami būsto kainą, sutaupė 3,9 mln. eurų arba 17 proc. nuo bendros būstų vertės. Pridėtinė vertė, kurią gauna klientai, yra įrodymas, kad mūsų siūlomų sprendimų poreikis dinamiškoje NT rinkoje toliau auga“, – teigia A.Čiagus.

Veiklą Vilniuje, Kaune ir Taline vykdanti „Numai“ ateityje planuoja paslaugas teikti ir kituose Europos Sąjungos miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius