-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo ploto iki interjero: 4 dalykai, į kuriuos reikia atsižvelgti perkant būstą nuomai

Ieškote būsto, kuriame patys negyvensite, tačiau perleisite nuomininkams ir tokiu būdu užsidirbsite? Tam, kad neatsigintumėte nuomininkų, svarbu atlikti „namų darbus“. Ekspertai pataria atsižvelgti į keturis svarbius dalykus.
Atviro plano išdėstymas
Atviro plano išdėstymas / 123RF.com nuotr.

Didžioji dalis nuomininkų – jauni žmonės

Net nusipirkus būstą sau, pasikeitus aplinkybėms, galbūt tektų jį nuomoti. Tad vertėtų apsvarstyti, koks būstas būtų geidžiamiausias, graibstomiausias ir brangiausiai užleidžiamas nuomininkams, jei panorėtumėte jį išnuomoti.

„Didžiąją dalį būsto nuomos rinkos Lietuvoje sudaro jauni žmonės, sakyčiau, iki 35 m. amžiaus, vieniši ar su antrąją puse, neturintys vaikų. Kita, kur kas mažesnė, būsto nuomos rinkos dalis yra šeimos su vaikais. Na ir dar mažesnė, bet pastaraisiais metais sparčiai auganti, dalis – užsienio valstybių piliečiai (daugiausiai iš Baltarusijos bei Ukrainos). Neatsižvelgiant į tam tikrus nukrypimus ir išskirtines situacijas, išvardintų grupių nuomininkai sudaro, manyčiau, apie 90 proc. dalį visos būsto nuomos rinkos“, – sako „Inreal“ NT agentas Arminas Karalius.

„Inreal“ nuotr./„Inreal“ NT agentas Arminas Karalius
„Inreal“ nuotr./„Inreal“ NT agentas Arminas Karalius

Tad, jo nuomone, renkantis nuomai patraukliausią variantą reikėtų įvardinti, kokių jo savybių pageidauja didžiausią rinkos dalį sudarantys potencialūs klientai.

NT bendrovės „Reala“ vadovaujantis partneris Antanas Kišūnas antrina, kad atsižvelgiant į dabartinę situaciją butų nuomos rinkoje rinktis butą investicijai reikia atsakingai, gerai išanalizavus pasiūlą ir atlikus namų darbus.

15min domėjosi, kokie kriterijai pakelia būstą į nuomos TOP viršūnę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius