Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nuo Vilniaus iki Paryžiaus: kokį būstą už milijoną eurų galima įsigyti Europos sostinėse

Milijonas eurų – toks įsivaizduojamas biudžetas, kurį galime išleisti pirkdami nekilnojamąjį turtą Europos sostinėse. 15min domėjosi, kokį gyvenamąjį plotą už tokią sumą galima įsigyti skirtinguose didmiesčiuose.
Butas Vilniuje, Polocko g.
Butas Vilniuje, Polocko g. / „Baltic Sotheby's International Realty“ nuotr.

Ar milijonas lygus milijonui?

„Paryžiaus, Ženevos, Ciuricho ar Liuksemburgo centrinėse dalyse, Londono taip vadinamoje pirmojoje zonoje ar kituose brangiausiuose Europos miestuose už vieną milijoną eurų tegalima įpirkti studijos tipo butą, geriausiu atveju – kuklų ir nedidelį dviejų kambarių butą“, – pastebi NT paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ generalinis direktorius Audrius Šapoka.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Londonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Londonas

Ir priešingai už milijoną eurų kai kuriose Europos sostinėse galima nusipirkti būstą, iš kurio atsivers nuostabūs vaizdai į senamiestį arba įsikurti prestižiniame rajone iškilusiame kotedže.

Ar milijonas lygus milijonui tiek Vilniuje, tiek Taline, tiek Rygoje? NT bendrovės „Ober-Haus“ Senamiesčio biuro vadovas Marius Čiulada sako, kad, žvelgiant į kaimynus, Talinas būtų panašiame kainų lygyje kaip ir Vilnius, o Rygoje būstą galima įsigyti 10–15 proc. pigiau.

„Jei Vilnius jau prieš kelis metus pasiekė 2007–2008 piko reikšmes ir jas pralenkė jau tiek kainų, tiek sandorių prasme, Ryga nepasiekė to“, – pastebi M.Čiulada.

O ar už tokią pat sumą panašų gyvenamąjį plotą galima įsigyti kitose Europos sostinėse?

Kartu su 15min pasinerkite į virtualią kelionę po milijoną eurų kainuojančius būstus penkiose Europos sostinėse – Vilniuje, Rygoje, Taline, Londone ir Paryžiuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius