Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palanga neketina nutraukti 29 mln. eurų vertės miesto tvarkymo sutarties

Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) pareiškus, kad Palangos valdžia turi nutraukti 29 mln. eurų (su PVM) vertės miesto tvarkymo sutartį, savivaldybė teigia to nedarysianti.
Palanga vėsiuoju metų laiku
Palanga vėsiuoju metų laiku / Simono Rudamino/WeloveLithuania.com nuotr.

„Pirmiausia, nėra jokio galiojančio teisės akto, kuriuo būtų draudžiama sudaryti vidinius sandorius, todėl VPT išsakytą poziciją vertiname tik kaip rekomendacinio pobūdžio nuomonę, kuriai negalime pritarti“, – BNS teigė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Jo teigimu, sutarties negalima nutraukti, nes mieste nebūtų kam išvežti šiukšlių.

„Jei savivaldybė vadovautųsi VPT rekomendacija ir nutrauktų sutartį, jau visai netrukus prasidėsiančio aktyviojo kurortinio sezono metu miestas tiesiog paskęstų šiukšlėse“, – rašoma jo atsakyme.

Pasak Š.Vaitkaus, miesto tvarkymo darbai kasdien kinta, jie priklauso nuo poilsiautojų skaičiaus, todėl neįmanoma prognozuoti atliekų išvežimo dažnumo, pavyzdžiui, iš paplūdimių. Jo teigimu, sutartys su kitais atliekų tvarkytojais, pagal kurias jie turėtų sutvarkyti konkrečius jų kiekius, gali grėsti chaosu.

VPT trečiadienį paskelbė, kad Palangos savivaldybė be konkurso sudariusi vidaus sandorį su jos valdoma teritorijų tvarkymo ir priežiūros įmone „Palangos komunalinis ūkis“, pažeidė įstatymą – suteikė išimtines sąlygas bendrovei ir taip apribojo kitų įmonių galimybę varžytis.

Pagal pernai gruodžio 31 dieną pasirašytą penkerių metų sutartį „Palangos komunalinis ūkis“ įsipareigojo prižiūrėti Palangos ir Šventosios gatvių dangą, želdinius, kapines, visuomeninius tualetus ir atlikti kitas paslaugas.

VPT teigimu, vidaus sandoris gali būti sudaromas tik išimtiniu atveju, jei skelbiant konkursą būtų neįmanoma nepertraukiamai ir kokybiškai teikti paslaugos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius