Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje baigtas prabangių atostogų apartamentų projektas: kaina siekia ir 389 tūkst. eurų

Po daugiau nei metus trukusių rekonstrukcijos darbų buvęs Palangos pastatas-vaiduoklis prikeltas į prabangių apartamentų projektą „Palanga Dreams“ (liet. „Palangos Svajos“). Trijų aukštų pastate „Palanga Dreams“ iš viso suprojektuoti 23 prabangūs poilsio apartamentai, daugiau nei 80 proc. jų jau turi savo savininkus. Likusių apartamentų kaina svyruoja nuo 290 tūkst. iki 389 tūkst. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Palanga Dreams“
„Palanga Dreams“ / Bendrovės nuotr.

Šis pastatas iškilo 1992 m., jame veikė bendrovės „Šilkas“ poilsio namai, bet vos po kelių metų jie užsidarė ir pastatas liko be priežiūros.

Prikelti pastatą naujam gyvenimui ir investuoti į vaiduoklį pasiryžęs „Reefo“ vadovas Karolis Aidulis tikina, kad baigtas projektas išlaikė geriausius istorinio pastato bruožus ir sujungė juos su moderniu gyvenimu: „Įsigiję pastatą pasirinkome sunkesnį sprendimą – ne griauti, o kurti naują projektą išlaikant geriausius ir vertingiausius pastato bruožus. Žinoma, šis sprendimas buvo sunkesnis ir brangesnis, bet galutinis rezultatas tikrai to vertas. Išsaugotas įspūdingas holas su šešių metrų lubomis, originalūs lenkti bangos formos balkonai, pastatą juosiančios kolonos – tokių sprendimų nėra jokiuose modernios statybos projektuose.“

„Reefo“ vadovas K.Aidulis tikina, kad prabangaus būsto pirkėjai dažniausiai elgiasi kitaip kiti, dėl to pardavimų sulėtėjimo nejaučia: „Projektą „Palanga Dreams“ žmonės renkasi kaip savo atostogų namus, jie jau turi turto kituose Lietuvos miestuose, o kai kurie ir užsienyje. Jie į NT rinkos pokyčius reaguoja kitaip nei dauguma, nesivaiko madų, nes jau anksčiau yra įpratę kiekvieną savo pirkinį gerai apgalvoti. Palangą jie vertina dėl to, kad ji lengvai pasiekiama, kad čia gera būti visus metus. Jie supranta pastato išskirtinumą, įrengimo kokybę ir ypač vertina panašaus mentaliteto žmonių kaimynystę.“

Pastato bendras erdves kūrė ir apipavidalino interjero dizainerė Agnė Stanikūnaitė-Pocienė. Jų visuma sukuria teatrališką atmosferą – įėjus pasitinka holas šešių metrų aukščio lubomis, o pastato koridoriai – tai bangomis vilnijantys balkonai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius