-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pamatykite: taip galėtų atrodyti Vilniaus ledo arena

Sausį su Vilniaus miesto savivaldybės administracija sutartį dėl sostinės ledo arenos architektūrinio projektavimo pasirašiusios „Projektų rengimo centras“ ir „Tiksli forma“ pristatė pirmuosius pastato planus ir vizualizacijas. Vilniaus miesto savivaldybė kviečia visuomenę susipažinti su pirminiais pasiūlymais, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vilniaus ledo arena
Vilniaus ledo arena / „Projektų rengimo centras“ ir „Tiksli forma“ vizualas

„Dėl ledo arenos sprendinių konsultavomės su sporto bendruomene, esame numatę, kokios aikštės ir kokios patalpos bus reikalingos, bet architektūriniai sprendimai turi didelę įtaką objekto sėkmei ir „prigijimui“ mieste, todėl norime, kad su jais susipažintų visuomenė, kuri arena naudosis“, – sako Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas.

Jotvingių g. projektuojama ledo arena vienu metu galės sutalpinti mažiausiai 950 žiūrovų ir apie 100 sportininkų. Numatoma, kad pastate bus įrengti du aukštai – pusrūsis ir pirmasis aukštas su antresole.

„Projektų rengimo centras“ ir „Tiksli forma“ vizualas/Vilniaus ledo arena
„Projektų rengimo centras“ ir „Tiksli forma“ vizualas/Vilniaus ledo arena

Pusrūsyje bus įrengta vienintelė Lietuvoje akmenslydžio aikštelė, sudaryta iš dviejų takų. Iki šiol šalies atletai treniruodavosi ledo ritulio aikštėse, o artimiausia atskira tokio tipo kerlingo aikštelė sportininkams buvo pasiekiama Latvijoje. Šalia suprojektuotas ir rūbinių kompleksas sportininkams, pačiūžų nuomos punktas, apšilimo bei dailiojo čiuožimo choreografijos salės.

„Projektų rengimo centras“ ir „Tiksli forma“ vizualas/Vilniaus ledo arena
„Projektų rengimo centras“ ir „Tiksli forma“ vizualas/Vilniaus ledo arena

Pirmajame arenos aukšte numatyta įrengti dvi ledo ritulio aikštes, tribūnas varžybų stebėjimui, taip pat administracines patalpas, ekspozicines erdves. Ledo ritulio aikštes skirs reprezentacinė poilsio erdvė. Numatoma, kad ši erdvė bus išnaudojama varžybų pertraukų metu, taip pat kaip laukimo salė neformaliojo ugdymo užsiėmimus lankančių vaikų tėvams. Tarp poilsio erdvės ir vienos iš ledo ritulio aikščių bus įrengta stiklinė siena, tad ši ir dalies tarnaus ir kaip erdvė žiūrovams, stebintiems treniruotes.

Asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Dainius Zubrus teigia, kad esama profesionali sporto infrastruktūra Lietuvos sostinėje jau seniai nebetenkina ledo ritulio galimybių.

„Šiuo metu projektuojamas tarptautinius standartus atitinkantis sporto objektas leis sudaryti kokybiškas sąlygas vaikams užsiimti mėgstama sporto veikla, o profesionalūs sportininkai turės didesnes galimybes siekti aukšto meistriškumo. Pagaliau Vilniaus miesto ledo ritulio komandos turės savo „namus“ ir galės konkuruoti su kaimyninių šalių profesionaliais sportininkais“.

„Projektų rengimo centras“ ir „Tiksli forma“ vizualas/Vilniaus ledo arena
„Projektų rengimo centras“ ir „Tiksli forma“ vizualas/Vilniaus ledo arena

Visi ledo arenos projektavimo darbai turėtų būti užbaigti 2022 m. pradžioje. Suplanavus visus sprendinius, bus skelbiamas projekto viešasis pristatymas, projektas bus teikiamas visuomenės pastaboms.

Projektinių pasiūlymų rengėjas ir autorius „Projektų rengimo centras“ ir „Tiksli forma“. Projekto koordinatorė ir projekto vadovo asistentė Ana Gurevičienė, projekto vadovas Jokubas Fišeris. Pirminę pastato viziją parengė architektai Jokūbas Fišeris, Monika Audickaitė ir Augusta Fišerytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius