-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parduota buvusi Seimo poilsinė „Viešnagė“ Palangoje

Investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“ fondas už neskelbiamą sumą pardavė buvusią Seimo poilsinę „Viešnagė“ Palangoje, netoli Palangos koncertų salės Ją įsigijo bendrovė „Hanika“.
Palangos panorama
Palangos panorama / Vytauto Kandroto nuotr.

Vienas „Hanikos“ vadovų ir savininkų Algimantas Lukauskis BNS sakė dar neturintis plėtros planų šioje teritorijoje.

„Detalusis planas teritorijoje leidžia statyti poilsinius pastatus. Šiandien vizijos nėra, o kol prieis prie vizijos, gali prieiti gal metai. (...) Statybos gali prasidėti už poros metų“, – BNS sakė jis.

„Fondas, kaip ir buvo numatyta jo strategijoje, realizavo visą turtą ir dabar yra uždaromas“, – BNS sakė „Lords LB Asset Management“ fondų valdytojas Marius Žemaitis. Jis neatskleidė sandorio vertės.

„Hanika“ iš fondo perėmė bendrovę „Gaumista“, valdančią „Viešnagės“ pastatą su 1,1 hektaro ploto sklypu Palangos J.Simpsono gatvėje.

Registrų centro duomenimis, birželį įsteigtą „Haniką“ valdo A.Lukauskis, taip pat valdantis būsto projektus Palangoje plėtojančią bendrovę „Laviga“, ir lažybų organizatorės „Top sport“ savininkas Gintaras Staniulis.

„Gaumista“ teritoriją įsigijo 2013-aisiais už 1,09 mln. eurų ir čia planavo statyti poilsio namelius, investuoti apie 4–5 mln. eurų.

Projektas įstrigo 2016-aisiais dėl ginčų su miesto valdžia, tvirtinusia, kad teritorijoje turėtų būti parkas. Šią vasarą „Gaumista“ ir savivaldybė sudarė taikos sutartį ir atsisakė pretenzijų teismuose. Savivaldybė įsipareigojo įregistruoti teritorijos detalųjį planą, suderinti projektą, o turtą įsigijusi bendrovė - plėtoti poilsio paskirties projektą.

Liepą Lietuvos bankui leidus pratęsti įmonę valdančio fondo „Lords LB Opportunity Fund II“ veiklos laikotarpį, jo atstovai BNS sakė siekiantys parduoti turtą Palangoje ir tuomet baigsiantys jo veiklą.

Tai vienintelis neįgyvendintas fondo „Lords LB Opportunity Fund II“ projektas. Jis taip pat plėtojo daugiabutį „Užupio vartai“ Vilniuje, poilsio namų kompleksą „Kuršių vilos“ Palangoje, daugiabutį „Aura“ Druskininkuose, taip pat kurį laiką valdė kino teatro „Lietuva“ pastatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius