Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Avulio pergalė: „Žalgirio“ stadiono nuomos sutartis kol kas nebus nutraukta

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“ turės pateikti naują detalųjį planą, kuriame būtų numatyta galimybė statyti stadioną buvusio „Žalgirio“ stadiono teritorijoje, penktadienį žurnalistams sakė žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas. Tai reiškia, kad stadiono nuomos sutartis kol kas nebus nutraukta. Tuo tarpu Arvydas Avulis teigė, kad detalusis planas koreguojamas tik tam, kad būtų nuraminta Prokuratūra ir stadiono šioje vietoje jis nestatys.
Arvydas Avulis
Arvydas Avulis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Atsiradus naujoms aplinkybėms, įspėjimas apie nuomos nutraukimą kol kas bus nevykdomas, nestabdysime statybų. Laukiame naujo detalaus plano korektūros, kuri turi būti pateikta šiandien, galbūt pirmadienį, vertinsime situaciją“, – po penktadienį Žemės ūkio ministerijoje vykusio pasitarimo kalbėjo A.Bogdanovas.

Anot jo, šiuo metu „Hanner“ nėra numačiusi teritorijoje statyti stadiono, o naujame detaliajame plane ši galimybė bus įtraukta.

„Mes prašėme, kad detaliajame plane būtų palikta galimybė statyti stadioną. Savininkas yra pasiryžęs numatyti tą galimybę. Kadangi stadiono veikla bus galima, nebeteikia prielaidų to detalaus plano nederinti. Anksčiau savininkas nebuvo numatęs teritorijoje atstatyti stadiono, kurio dalį yra nugriovęs. Dabar jie numato ir tokiu būdu tai bus tinkama“, – teigė A.Bogdanovas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Bogdanovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Bogdanovas

Žemės ūkio viceministras žurnalistams sakė, kad dabar įspėjimas dėl žemės nuomos sutarties yra pristabdomas, tačiau kuriam laikui, neaišku.

„Tas įspėjimas dėl nuomos sutarties nutraukimo buvo tik preliminarus, tai nėra sprendimas. Sprendimo nutraukti sutartį kol kas nebuvo, tai tebuvo įspėjimas, neplanavome kategoriškai nutraukti ir statytojas buvo įspėtas. Kol kas pristabdome įspėjimo galiojimą“, – tikino jis.

Arvydas Avulis: stadiono aš nestatysiu

Bendrovės „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis teigė, kad šiuo metu yra prieštaravimų tarp bendrojo ir detaliojo plano sprendinių. Pagal dabar įmonės pateiktą detalųjį planą, stadionas teritorijoje nenumatytas, o naujame plane, jis bus įtrauktas

„Dabar esame priversti daryti detaliojo plano korektūrą, priversti rodyti stadioną ten, kad baigtųsi visos spekuliacijos ir galėtume dirbti. Dabar tarp bendrojo ir detaliojo plano sprendinių yra tam tikras prieštaravimas. Tai daroma, kad to prieštaravimo neliktų ir neliktų vietos spekuliacijoms, nes puikiai matote, kiek dabar spekuliuojama stadiono klausimu. Turi būti padėtas taškas. Bus stadionas, tai bus. Nebus stadiono, tai turi būti pasakyta, kad jo nebus“, – žurnalistams sakė jis.

Paklaustas, ar vis dėlto statys stadioną teritorijoje Rinktinės gatvėje, A.Avulis patikino, kad tikrai ne.

„Stadionas tikrai bus ant Šeškinės kalno. Jeigu kas nori statyti teritorijoje Rinktinės gatvėje, galima. Galima statyti verslo centrus, gyvenamuosius namus, galima ir stadioną. Ar bus ten stadionas? Aš nežinau, aš jo nestatysiu“, – po pasitarimo sakė A.Avulis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Avulis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Avulis

Jis taip pat teigė neplanuojantis paduoti Lietuvos į teismą, nes pats to nenori. Tačiau įspėjo, kad Nacionalinės žemės tarnybos ir Prokuratūros veiksmai buvo rizikingi.

„Nesame pažeidę nė vieno teisės akto, nė vienos procedūros, jei sutartis bus stabdoma ar nutraukiama, tai būtų labai rizikingas sprendimas su labai skaudžiomis pasekmėmis Lietuvai. Bet dvi savaites prašiau to nedaryti, man to nereikia, noriu, kad viskas būtų gerai. Nenoriu daryti sprendimų, kurie mus supriešintų ir aš, kaip Lietuvos pilietis, turėčiau kovoti prieš Lietuvą“, – tikino verslininkas.

NŽT vadovas: tai mūsų užduotis

Pasak NŽT direktoriaus Danieliaus Kuprio, šis susitarimas yra naudingas tiek viešajam, tiek privačiam sektoriui, o konfliktas buvo per daug eskaluojamas.

„Jeigu pačioje pradžioje laikėme santykių krize tarp verslo ir viešojo sektoriaus, tai ši krizė atslūgusi. Dabar priimami sprendiniai, kurie būtų naudingi privačiam ir viešajam sektoriui. Konfliktas kilo iš esmės dėl to, kad bendrovė buvo įspėta sutvarkyti dokumentus. Konflikto užuomazgų net nebūtų buvę, jei viskas nebūtų angažuojama ir keliama į tą viešąją erdvę“, – teigė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Danielius Kuprys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Danielius Kuprys

D.Kuprys tikino, kad galutinis taškas šioje istorijoje bus padėtas tuomet, kai bus sutvarkyti „maži nesklandumai“ . Bendrovė juos turi sutvarkyti kaip įmanoma greičiau, tačiau per kiek laiko – neaišku.

„Galutinis taškas bus padėtas, kai bus ištaisyti maži nesklandumai. Kadangi link tų mažų nesklandumų spendimo ir einama, diskutuojama ir tie sprendiniai visiems bus priimtini. Su vystytoju buvo šnekėta ir jei visi teritorijų planavimo dokumentai bus sutvarkyti kaip galima greičiau, tada tas laikas ilgai neužsitęs. Iš esmės konkrečių terminų nėra, tačiau informacinio pranešimo (įspėjimas dėl žemės nuomos sutarties nutraukimo – 15min past.) data nebuvo galutinis sprendimas“, – kalbėjo NŽT vadovas.

Jo teigimu, NŽT nespaudžia verslo, o tik atlieka savo funkcijas.

„Nenorėčiau komentuoti dėl to, valstybė spaudžia verslą ar ne, bet NŽT pagrindinė funkcija – valstybinės žemės kontrolė. Tą ir darome, privalome įsitikinti, kad viskas teisėta“, – mano D.Kuprys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Statybos „Žalgirio“ stadiono vietoje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Statybos „Žalgirio“ stadiono vietoje

NŽT įspėjo bendrovę

NŽT praėjusią savaitę pranešė ketinanti nutraukti dvi valstybinės žemės sklypo nuomos sutartis su „Hanner“, kuri 8 hektarų teritorijoje stato 20 mln. eurų vertės „Marriott“ viešbutį, dar šiemet planuoja pradėti statyti verslo centrą, o vėliau – ir daugiabučius. Be to, 20 mln. eurų vertės daugiabučių projektas „Pilies apartamentai“ jau baigiamas įgyvendinti. Bendros investicijos šioje teritorijoje siektų apie 200 mln. eurų.

Vilniaus apygardos prokuratūra nurodė tarnybai svarstyti dėl nuomos sutarčių nutraukimo, nes sklypai buvo išnuomoti ne aukcione, todėl ši žemė gali būti naudojama tik pagal įteisintą jos paskirtį – stadiono veiklai.

Statybos darbai šioje teritorijoje vyksta toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius