Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paskelbtos „NT Valdų“ transporto veiklos atskyrimo sąlygos

Valstybės valdomai energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“ priklausanti įmonė „NT Valdos“ paskelbė atskyrimo sąlygas ir pradeda įmonės transporto veiklos atskyrimo procesą. Transporto veikla bus perduota naujai steigiamai įmonei, kurios 100 proc. akcijų priklausys „Lietuvos energijai“. Planuojama, jog naujoji įmonė bus įsteigta 2018 m. sausį, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Lietuvos energija
Lietuvos energija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šios grupės įmonės atskyrimas susijęs su „Lietuvos energijos“ strateginiu pasirinkimu gryninti veiklos sritis ir atsisakyti energetikos sektoriui nebūdingos veiklos vystymo. Išanalizavę galimybes parduoti „NT Valdas“, nustatėme, kad transporto ir nekilnojamojo turto veiklos yra nedaug kuo susijusios, o rinkoje nėra kitų reikšmingo dydžio dalyvių, vykdančių abi veiklas. Tad galvodami apie abiejų veiklų pardavimą vienu metu, itin susiauriname potencialių pirkėjų ratą. Galiausiai priėmėme sprendimą atskirti įmones pagal veiklas ir atrinkus investuotoją, parduoti įmonę, į kurią bus iškelta transporto veikla“, – sako Darius Kašauskas, „Lietuvos energijos“ finansų direktorius.

Atskyrus veiklas, „NT Valdos“ tęs nekilnojamojo turto priežiūros ir nuomos paslaugų teikimą, o transporto veikla bus perkelta į naująją įmonę. Po atskyrimo, naujoji įmonė perims su transporto veikla susijusį turtą, įsipareigojimus, sutartines ir kitas prievoles, taip pat kitas teises ir pareigas.

Sprendimą pritarti „NT Valdų“ atskyrimo sąlygų parengimui, kaip jos akcininkė, „Lietuvos energija“ priėmė 2017 m. lapkričio 27 d. Pritarimas „Lietuvos energijos“ sprendimui buvo gautas ir iš „Lietuvos energijos“ akcininko – Finansų ministerijos.

„Apie inicijuotą transporto veiklos pardavimo procesą rinkos dalyvius esame informavę viešai dar liepos mėnesį. Šiuo metu jau galime preliminariai įvertinti potencialių investuotojų susidomėjimą, tai sudaro prielaidas tikėtis sėkmingo transporto veiklos pardavimo sandorio. Gautas lėšas planuojame investuoti į pagrindinę grupės veiklą – energetikos projektų vystymą“, – teigia D. Kašauskas.

„NT Valdos“ valdo didelės apimties transporto parką – daugiau kaip 2000 įvairios klasės lengvųjų automobilių, specialios paskirties technikos ir mechanizmų. Pusę šių transporto priemonių „NT Valdos“ nuomoja rinkai, o likusią dalį – „Lietuvos energijos“ grupės įmonėms. Jos transporto priemones daugiausiai naudoja skirstomuosius elektros ir dujų tinklus bei elektrines aptarnaujančių bendrovių veikloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius