-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per „Airbnb“ būstą nuomojantys paryžiečiai šiemet baudžiami 10 kartų dažniau

Per „Airbnb“ platformą savo būstą nuomojantiems paryžiečiams skirtų baudų suma pirmąjį šių metų pusmetį šoktelėjo daugiau nei dešimt kartų. Daugiausia tam įtakos turėjo griežtesnė stebėsena, penktadienį pranešė miesto valdžia.
„Airbnb“ sąraše galima rasti nuomojamų būstų daugelyje pasaulio šalių
„Airbnb“ sąraše galima rasti nuomojamų būstų daugelyje pasaulio šalių / 123rf.com

31 savininkai, kuriems priklauso 128 objektai, gavo baudų už 615 tūkst. eurų už tai, kad būstą nuomojo už didesnę, nei miesto valdžia nustatė, maksimalią dienos kainą – 120 eurų, agentūrai AFP sakė Paryžiaus miesto tarybos atstovas Ianas Brossatas.

„Šie skaičiai nereiškia, kad padidėjo nuomai siūlomų objektų skaičius, bet atspindi didesnį stebėsenos efektyvumą“, – sakė jis. Anot jo, mieste dirba 25 agentai, stebintys padėtį šiame sektoriuje.

Lapkritį maksimali bauda už nuomos tvarkos pažeidimą padvigubėjo iki 50 tūkst. eurų.

Paryžius yra vienas iš pagrindinių „Airbnb“ miestų, kur nuomai siūloma maždaug 65 tūkst. objektų. O dar 35 tūkst. išnuomojami per panašias platformas.

Miesto valdžia nustatė maksimalią nuomos kainą, nes nuomotojai konkuruoja su viešbučiais, skatina spekuliavimą nekilnojamuoju turtu ir mažina būsto pasiūlą vietos gyventojams. Teigiama, kad būsto nuoma per „Airbnb“ kai kur taip išplito, kad kai kuriuose rajonuose beveik neliko vietos gyventojų.

15min primena, kad Vokietijos sostinėje Berlyne praėjusių metų gegužės 1 dieną įsigaliojo draudimas būsto savininkams trumpam laikotarpiui nuomoti visą butą ar namą. Sostinės valdžia baiminasi, kad toks fenomenas didina nuomos kainas, nes vis daugiau žmonių perka būstą siekdami užsidirbti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius