-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pigiau statyti neįmanoma: italas namus „spausdina“ iš žemės

Vieni teigia, kad architektūros ateitis priklauso ekologiškai statybai, kiti – kad erdviniam spausdinimui. Italų novatorius Massimo Moretti, sukūręs ir pastatęs gigantišką 12 metrų aukščio erdvinį spausdintuvą, šias dvi sritis sritis tarsi sujungė į vieną.
Ekologiški namai
Ekologiški namai / WASP nuotr.
Temos: 1 Namas

Novatoriaus M.Moretti kompanija WASP (World’s Advanced Saving Project) sukūrė didžiausią pasaulio pastatų „spausdinimo“ įrenginį „BigDelta“. Šis net 12 metrų aukščio gigantas gali statyti pilno dydžio namus kone už dyką.

Mat tokiai statybai naudojamos ne šiandienos statybose įprastos medžiagos, bet šlapia molinga žemė, sutvirtinta augalų pluoštu. Manoma, kad tai viena seniausių statybinių medžiagų pasaulyje, kuri naudota ir Didžiosios kinų sienos statyboje.

WASP nuotr./Ekologiški namai
WASP nuotr./Ekologiški namai

Erdvinis spausdintuvas „BigDelta“ sluoksnis po sluoksnio lieja storas namo sienas, kurios pasižymi puikiomis šiluminėmis savybėmis, yra tvirtos, tačiau svarbiausia – ekonomiškos. Per dieną išliejama nuo 60 cm iki 1 metro tokių sienų, kurios yra neįtikėtinai pigios. Pavyzdžiui, statomo tokio bandomojo namo sąmata kol kas tesiekia vos 48 eurus, nors stūkso jau 278 cm aukščio sienos. Pačios statybinės medžiagos čia prireikė net 40 t., nes vienas šio 5 metrų skersmens namo sluoksnis sveria apie 300 kg. Beje, šio namo statybos brigada susideda vos iš 2 žmonių.

WASP nuotr./Ekologiški namai
WASP nuotr./Ekologiški namai

Kai bandomojo namo sienos pasieks 4 metrų aukštį, bus imamasi stogo ir įrengtos durys.

Kompanija WASP įsitikinusi, kad tokie namai po kelių ar keliolikos metų galės būti plačiai statomi įvairiose trečiosiose pasaulio šalyse.

Parengta pagal WASP informaciją.

VIDEO: 3D printing house / MORE THAN 2,5 MT #01

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius