Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po šešerių metų baigtas sandoris dėl senosios Vilniaus pirties

„Vilniaus vystymo kompanija“ (VVK) pirmadienį pasirašė sutarties pakeitimo susitarimą su „NT koncernas“ dėl Vilniaus senosios pirties pastato, esančio Subačiaus g. pardavimo. „NT koncernas“ viešąjį konkursą dėl pirties pastato pirkimo buvo laimėjęs 2014 m. balandžio mėnesį, tačiau jo valdymas laimėtojui perduotas tik dabar. Apie tai skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Subačiaus g. 49A
Buvusi pirtis Subačiaus g. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pastatas tuo metu priklausė Vilniaus miesto savivaldybės įmonei UAB „Start Vilnius“. Pagal pirkimo sąlygas įmonė ne tik pardavė „NT koncernui“ minėtą turtą už 825 tūkst. eurų, tačiau ir prisiėmė papildomų įsipareigojimų dėl šalia esančio valstybės nuomojamo žemės sklypo ribų padidinimo. Šios sąlygos įgyvendinimas negalėjo būti įvykdytas, todėl ir pastatas pirkėjui negalėjo būti perduotas.

„Buvome atsidūrę situacijoje be išeities. Nenaudojamas turtas prarado vertę. Džiaugiuosi, kad VVK pagaliau sugebėjo sėkmingai baigti derybas“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

2014 m. sutartyje numatyta, jog sutartis įsigalios, kai „Start Vilnius“ padidins iš valstybės nuomojamą žemės sklypą nuo 19 iki 71 aro. „NT koncernas“ pasirašęs sutartį už pastatą per kelis kartus buvo sumokėjęs beveik 500 tūkst. eurų.

Per pastaruosius šešerius metus senojoje Vilniaus pirtyje du kartus kilo gaisras. Atlikus teismo ekspertizę nustatyta, jog žala pastatui siekia beveik 75 tūkst. eurų. Naujame VVK susitarime su „NT koncernu“ galutinė pardavimo kaina sumažinta žalos dydžio pastatui suma ir atsisakyta įpareigojimo padidinti šalia pastato nuomojamo žemės sklypo dydį.

„Svarstėme du galimus variantus. Pirmasis – nutraukti sutartį, tačiau teisininkų vertinimu teisminiai ginčai truktų iki dešimties metų, todėl pastato būklė blogėtų, jo vertė toliau mažėtų. Be to, kainuotų jo priežiūra ir išlaikymas. Todėl pasirinktas antras variantas – sudaryti susitarimą su „NT koncernu“, perduoti pastatą ir užbaigti šešerius metus trunkančią istoriją“, – sako VVK direktorė R.Čeponytė.

Galutinis sprendimas dėl sutarties svarstytas ir patvirtintas „Vilniaus vystymo kompanijos“ valdybos. Sutartis galutinai įsigaliojo, kai VVK antradienio rytą sulaukė galutinio 255 tūkst. eurų mokėjimo. Iš viso už pastatą gauta 755 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius