-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antro būsto karalienė: pokarantininis pirkimo cunamis Palangoje sukėlė statybų spurtą

Praėjusių metų pirkimo cunamis, kaip susiklosčiusią situaciją vadina nekilnojamojo turto ekspertai, 2021 metais paskatino naujas statybas šiame kurorte. Taip pat dalis vystytojų į pajūrį patraukė dėl karantino metu čia išaugusių kainų.
Statybos pajūryje
Statybos pajūryje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

2021 metų I pusmetį Palanga bei Šventoji išlaikė ir net sustiprino savo pozicijas naujo būsto antrųjų namų rinkoje, skelbiama „Inreal“ apžvalgoje.

Pirmąjį ketvirtį parduoti 97 butai bei apartamentai – 33 proc. daugiau nei analogišku laikotarpiu pernai. Antrąjį ketvirtį, rinką papildžius naujiems projektams, aktyvumas žymiai šoktelėjo – 172 susitarimai, 77 proc. daugiau lyginant su pirmuoju ketvirčiu ir 81 proc. daugiau lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

„Kurį laiką būsto pasiūla Palangoje mažėjo, bet didesnis pirkėjų dėmesys priviliojo ir daugiau vystytojų. 2020 metų pabaigoje pirkėjams buvo siūlomi 244 butai. Pirmąjį 2021-ųjų ketvirtį šis skaičius dar kiek sumažėjo – iki 223, tačiau jau metų viduryje laisvų ir rezervuotų būstų skaičius šoktelėjo iki 416 ir buvo aukščiausias nuo 2020 metų vidurio“, – sakė „Inreal“ investicijų ir analizės vadovas Tomas Sovijus Kvainickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius