Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos miesto ginklas prieš emigraciją – būstas už eurą

Siekdama sustabdyti provincijos miestų tuštėjimą, Prancūzijos valdžia siūlo įsigyti būstą už vieną eurą. Tačiau yra papildomų sąlygų.
Euras
Euras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sumokėjus vieną eurą už namą Prancūzijos Rubė mieste galima tapti jo savininku. Tiesa, dar reikės pasirašyti įsipareigojimą, kad beveik 65 tūkst. eurų naujieji šeimininkai skirs namui sutvarkyti. Be to, reikės išgyventi ne mažiau kaip šešerius metus. Taip vieno skurdžiausių Šiaurės Prancūzijos miesto savivaldybė tikisi sugrąžinti gyvybę ištuštėjusiai gyvenvietei. Kadaise Rubė buvo pramoninis miestas, tačiau nuskurdo pramonei išsikėlus į užsienį.

„Jei nieko nedarysime, miestas numirs. Namo už vieną eurą idėja turi pritraukti žmonių, kurie investuotų į vietovę, ja rūpintųsi, leistų savo vaikus į mokyklą - ir taip miestui įpūstų naujos gyvybės. Turime kažką daryti, kitaip namai pradės griūti žmonėms ant galvų. Ypač pavojingi kaminai, kai kur jie vos laikosi“, – aiškina miesto planuotojas Vincent Bougamont.

Prancūzija ne vienintelė bando taip išspręsti tuštėjančių miestų problemą. Namus už eurą siūlo ir kai kurios Didžiosios Britanijos bei Italijos savivaldybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius