Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekybos centre greta Pilaitės įsikurs didžiausias Baltijos šalyse išparduotuvių tinklas

Vilniuje, Pilaitės prieigose, Vytauto Pociūno gatvėje, planuojama statyti keturių aukštų, 60 tūkst. kv. m ploto prekybos centrą. 3,2 ha ploto teritorijoje iškilsiančiame pastate turėtų įsikurti didžiausias Baltijos šalyse išparduotuvių tinklas, taip pat kavinės, sporto klubas, batutų centras, kino teatras bei maisto prekių parduotuvė.
Planuojamas prekybos centras greta Pilaitės
Planuojamas prekybos centras greta Pilaitės / „Užupio architektai“ vizualizacija

Bendrovės „Trečioji kregždė“ vadovas Laimis Marcinkevičius 15min teigė, kad statybas planuojama pradėti šių metų vasarą, o darbų pabaiga numatoma 2019 metų III–IV ketvirtį. Iš viso investicijos į projektą turėtų siekti iki 80 mln. eurų.

Projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos bendrovės „Trečioji kregždė“ užsakymu parengė „Užupio architektai“, rašoma, kad 32 712 kv. m ploto sklype planuojama suprojektuoti ir pastatyti keturių aukštų prekybos centrą. Šiuo metu sklype nėra jokių pastatų, jame plyti pieva, yra medžių ir krūmų.

„Dalį pirmo aukšto ir antrą aukštą užims atviros automobilių stovėjimo aikštelės. Pastatas bus polifunkcinis: be prekybos, dar numatoma maitinimo, sporto paskirties patalpos ir kino salės“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Prekybos salė ir nuomos patalpos užims 24,4 tūkst. kv. m pastato ploto, maitinimo paskirties patalpos – 3,38 tūkst. kv. m, kino teatrai – 1,83 tūkst. kv. m, o sporto klubai – beveik 1,6 tūkst. kv. metrų bendro ploto.

„Užupio architektai“ vizualizacija/Planuojamas prekybos centras greta Pilaitės
„Užupio architektai“ vizualizacija/Planuojamas prekybos centras greta Pilaitės

Pirmame pastato aukšte projektuojama automobilių aikštelė, maisto prekių parduotuvė („hyperis“), prekybos bei paslaugų patalpos. Taip pat šiame aukšte bus įrengtos prekybos centrą aptarnaujančios prekių padavimo rampos, atliekų konteinerių aikštelės

Kokia maisto prekių parduotuvė įsikurs prekybos centre, L.Marcinkevičius neatskleidė, tepasakė, kad tai „bus vienas iš didžiųjų maisto prekių operatorių“. Tačiau projekto vizualizacijose matoma „Rimi“ iškaba.

Antrame aukšte bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė.

Trečiame aukšte projektuojamos parduotuvės ir smulkios kavinės. Projektiniuose pasiūlymuose skelbiama, kad čia turėtų įsikurti „Aprangos“, „Danijos“ parduotuvės.

Ketvirtame aukšte bus pratęsta parduotuvių alėja, kartu numatomi restoranai, vaikų žaidimų kambariai, 3 tūkst. kv. m plotą užims batutų centras, sporto klubas, kino teatras ir pastato administracinės patalpos.

„Tai bus 17 tūkst. kv. m ploto išparduotuvių centras, šiuo metu didžiausias Baltijos šalyse. Mes orientuojamės į išparduotuvių pirkėjus, vidutines pajamas gaunančius žmones, ne tik Pilaitės gyventojus. Akcentas yra tas, kad jis bus didžiausias ir dėl to patrauklus. Bus keletas užsienio operatorių. Pirmajame aukšte bus maisto prekių operatorius ir viskas, kas susiję su maistu, automobilių stovėjimo aikštelė. Trečiajame aukšte išparduotuvės – drabužiai, batai. Ir viršutinis aukštas bus skirtas išimtinai pramogoms, viešosioms erdvėms, restoranams“, – 15min pasakojo L.Marcinkevičius.

Pasak L.Marcinkevičiaus, bendras pastato plotas sudarys apie 80 tūkst. kv. m, iš jų – apie 20 tūkst. bus skirta automobilių stovėjimo vietoms. Iš viso naujame prekybos centre turėtų įsikurti apie 150 parduotuvių.

Prekybos centras, esantis Žirmūnuose, bendrovės „Trečioji kregždė“ vadovo teigimu, nebus uždarytas, o naujasis pastatas jį papildys.

„Tai yra papildomas, didesnis pastatas. Žirmūnų išparduotuvės problema, kad ne visi gyventojai jį gali patogiai pasiekti. Priemiesčių gyventojai, tie, kas naudojasi aplinkkeliu, Pilaitės gyventojai, ne Vilniaus miesto gyventojai, jiems sudėtinga atvažiuoti. O ten (naujo prekybos centro – 15min past.) susisiekimas bus patogus ir mes manome, kad tie „Outlet'ai“ vienas kitą papildys“, – aiškino jis.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad pastato vidaus erdvinėse kompozicijose dominuos banguoto kontūro pėsčiųjų gatvės galerija. Trečią ir ketvirtą aukštus jungs natūralia šviesa apšviesti erdvūs vestibiuliai, kuriuose numatyti eskalatoriai ir panoraminiai liftai.

„Užupio architektai“ vizualizacija/Planuojamas prekybos centras greta Pilaitės
„Užupio architektai“ vizualizacija/Planuojamas prekybos centras greta Pilaitės

Dokumente skelbiama, kad kartu su prekybos centru numatoma suprojektuoti ir Sidaronių gatvę. Palei V.Pociūno gatvę planuojama įrengti šaligatvius, visuomeninio transporto stoteles ir dviračių taką.

Greta esančiame 2,9 ha ploto sklype, V.Pociūno g. 2A, numatoma įrengti didelę automobilių stovėjimo aikštelę. Iš viso, per du sklypus, teritorijoje turėtų būti įrengta 1260 automobilių stovėjimo vietų.

„Viso nurodyto automobilių stovėjimo aikštelių kiekio prekybos centro sklype įrengti nėra galimybių – jame bus tik 821 vieta. Likusios automobilių vietos, pagal normas reikalingos prekybos centro reikmėms, bus įrengiamos gretimame infrastruktūrinės paskirties sklype. Šis sklypas skiriamas automobilių stovėjimo aikštelėms, iš kurių 250 vietų būtų skirtos miesto poreikiams, o likusios – prekybos centrui“, – skelbiama dokumente.

„Užupio architektai“ vizualizacija/Planuojamas prekybos centras greta Pilaitės
„Užupio architektai“ vizualizacija/Planuojamas prekybos centras greta Pilaitės

Pastarajame sklype projektuojamos 460 automobilių stovėjimo vietos. Ateityje, pagal susitarimą su savivaldybe, šiame sklype planuojama įrengti dar 252 vietas automobiliams.

Taip pat projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad automobilių aikštelėje numatyta įrengti dvi stovėjimo vietas su elektromobilių įkrovimo prieiga ir 135 vietas dviračiams.

15min skelbė, kad Vilniaus miesto savivaldybė statytojams buvo iškėlusi sąlygą rasti būdą sutvarkyti transporto srautus šioje miesto vietoje. Vilniaus meras Remigijus Šimašius tuomet sakė, kad naujasis prekybos centras čia išdygs tik tuo atveju, jei bus rasta būdų pagerinti susisiekimą ir jeigu tie būdai tiks investuotojams.

Anot L.Marcinkevičius, kad nors nauja parduotuvė neblogins didžiausios rajono problemos – spūsčių rytais, tačiau sutarta įrengti papildomą juostą Pilaitės prospekte.

„Mes darome papildomas eismo juostas iš Pilaitės prospekto miesto link. Bus papildomos juostos, sumažės spūstys. Buvo diskusija su savivaldybe, kad rytais, kai yra didžiausios transporto spūstys iš Pilaitės į miestą, prekybos centras iš esmės nedirba ir jokios įtakos nedaro. Bet, pagal savivaldybės pageidavimą, būtent šias rytines transporto spūstis labiausiai ir spręsime papildomomis eismo juostomis“, – 15min tikino pašnekovas.

Prekybos centrą planuoja statyti bendrovė „Trečioji kregždė“. Registrų centro duomenimis, įmonės akcininkai yra bendrovės „Gamaekspresas“, kurią valdo nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Ogmios Real Estate“, taip pat bendrovė „3K investicija“, kurią valdo fiziniai asmenys.

Projektinių pasiūlymų svarstymas numatomas kovo 5 dieną Vilniaus miesto savivaldybėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius