Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras R.Šimašiaus komentarus dėl stadiono vadina apgailėtinais, projektą gali perimti Vyriausybė

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienį apgailėtinais pavadino Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus komentarus dėl žlugusio Nacionalinio stadiono statybos ir koncesijos konkurso. Jis taip pat pareiškė, kad Vyriausybė gali perimti projektą.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Viešųjų pirkimų tarnyba prieš dieną pareiškė, kad Vilniaus valdžios planuojamas pasirašyti susitarimas su koncerno „Icor“ bendrove „Axis industries“ negali būti laikomas koncesijos sutartimi. Sostinės meras pareiškė, kad tarnybai dėl šios išvados poveikį padarė valdantieji.

„Keista ir apgailėtina“

„Bandyti daryti dabar tokius pareiškimus per Seimo rinkimų politinę kampaniją yra labai keista ir apgailėtina“, – Seime sakė ministras pirmininkas.

Jis taip pat pabrėžė, kad Vyriausybė Nacionalinio stadiono statyboms buvo numačiusi skirti beveik 56 mln. eurų savo įnašo, tačiau įvertinus tai, jog Vilniaus miesto savivaldybė nesusitvarkė su projektu, jį perims Vyriausybė.

Reikalinga pavesti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, matyt, kartu su Lietuvos futbolo federacija, padaryti Nacionalinį stadioną, – sakė S.Skvernelis.

„Ko gero, visgi reikalinga priimti sprendimus ir pavesti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, matyt, kartu su Lietuvos futbolo federacija, padaryti šitą projektą valstybės investiciniu projektu ir padaryti Nacionalinį stadioną, jeigu to padaryti nesugeba savivaldybė“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Viešųjų pirkimų tarnybos išvadoje nurodoma, jog koncesijos sutartimi turėjo būti išskaidytos valstybės ir savivaldybės rizikos, tačiau pakeitus projekto finansavimo modelį, visa rizika teko viešajam sektoriui. Todėl planuota pasirašyti sutartis negali būti laikoma koncesijos sutartimi.

Vilniaus meras feisbuke pareiškė, kad Vyriausybė nacionalinio stadiono projektą bandė žudyti ir anksčiau, o dabar, padariusi poveikį tarnybos išvadai, jį sužlugdė galutinai.

„Cloud architektai“/Atnaujintos Nacionalinio stadiono vizualizacijos
„Cloud architektai“/Atnaujintos Nacionalinio stadiono vizualizacijos

Nemato logikos

Laisvės partijos pirmininkė, R.Šimašiaus partietė parlamentarė Aušrinė Armonaitė pakartojo šiuos kaltinimus Seime per Vyriausybės valandą.

S.Skvernelis juos atmetė.

„Niekaip nesurišu jokios loginės prasmės. Jūs norite pasakyti, kad Vyriausybė paveikė ar liepė Viešųjų pirkimų tarnybai pareikšti vieną ar kitą nuomonę? Apie ką jūs kalbate, miela kolege? Tai yra visiškas nusišnekėjimas ir nesąmonė“, – sakė premjeras.

Jis pabrėžė, kad Viešųjų pirkimų tarnyba nėra pavaldi Vyriausybei, turi stuburą visais klausimais, kritiškai vertina ir centrinės valdžios vykdomus projektus.

„Jūs šiuo atveju kaltinate Vyriausybę darius poveikį Viešųjų pirkimų tarnybai, kad ši priimtų tokį sprendimą. Tai yra visiškas absurdas, melas ir negarbingas elgesys“, – teigė S.Skvernelis.

Pirmasis Vyriausybės vicekancleris Lukas Savickas sako, kad ministrų kabinetas laikėsi savo pažadų ir įsipareigojimų Nacionalinio stadiono projekte. Apie tai rašo BNS.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Lukas Savickas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Lukas Savickas

Vyriausybė tvirtina, kad ji pagal 2015 metų gruodžio nutarimą yra įsipareigojusi projektui skirti 53,392 mln. eurų. Anot L.Savicko, ši pozicija niekada nesikeitė.

„Vilniaus miesto savivaldybė nesugebėjo suvaldyti paties proceso ir rizikų, todėl, panašu, nusprendė kapituliuoti. Tačiau užuot pati prisiėmusi atsakomybę savivaldybė, o tiksliau – meras R.Šimašius, mėgina visiškai nepagrįstai kaltę versti vienai ar kitai institucijai“, – pranešime sakė vicekancleris.

Anot jo, VPT yra nepavaldi Vyriausybei, o R.Šimašiaus užuominos, kad tarnyba esą dirba Vyriausybei, yra „nevykusi rinkiminės kampanijos pradžia“.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius feisbuke paskelbė įrašą, kuriame teigia turįs vilniečiams blogų žinių, nes esą valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga nužudė nacionalinį stadioną. Viešųjų pirkimų tarnybos laikinoji vadovė Jovita Petkuvienė tikino, kad tarnyba veikė nepriklausomai, pagal savo kompetenciją ir tikrai jokia politinė jėga jai nedarė įtakos.

Plačiau skaitykite čia: Remigijus Šimašius: Valstiečiai ir žalieji nužudė nacionalinį stadioną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius