-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prestižinio kvartalo realybė – 700-ams butų trys konteineriai

Prestižinio sostinės Žvėryne esančio nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Hanner“ kvartalo „Žvėryno namai“ gyventojai nepatenkinti savo gerove. Jie tikina, kad už būstą mokėjo brangiai, tačiau už tą kainą gavo nekokybišką produktą. Pirmiausiai jiems kliūna šiukšlių dėžių trūkumas. Kaip gyventojai tikina, įmonė su savo klientais bendrauja nepagarbiai ir dažnai nesako tiesos. Tačiau bendrovės atstovas teisinasi – ne viskas priklauso nuo jų.
„Hanner“ įgyvendintas projektas „Žvėryno namai“
„Hanner“ įgyvendintas projektas „Žvėryno namai“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į 15min redakciją kreipėsi „Žvėryno namuose“ gyvenantis žmogus, kuris tikina, kad „Hanner“ ignoruoja gyventojų norą susikurti gerovę, atsainiai žiūri į savo klientus.

„Gerovė tvarkoma visiškai atsainiai, jiems rūpi tik priduoti ir parduoti namus. Tą jie padarė. Bet mes norėtume, kad reikalai pajudėtų į gerąją pusę. Ir taip esame kantrūs“, – sakė jis.

Pirmiausiai jam užkliuvo, kad kvartale iš viso įrengti 733 butai, tačiau visoms šeimoms skirtos tik trys šiukšliadėžės, o viena iš jų skirta rūšiavimui.

„Prieš tai buvo rašyta, kad bus dar vienas (konteineris, – aut. past.) penktame etape, bet jo nebebus, nes namų prikimšta ir nėra vietos. Turi būti atstumas gal 10 metrų nuo namo ir mums buvo pasakyta, kad turėsite naudotis tiek, kiek yra. Yra trys ir tik vienas iš jų rūšiuojamas. 733 butai – su šeimomis, vaikais. Tai nenormalu“, – kalbėjo jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Hanner“ įgyvendintas projektas „Žvėryno namai“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Hanner“ įgyvendintas projektas „Žvėryno namai“

Jis įsitikinęs, kad problemų kils vasarą, ypač, jei visą sezoną laikysis tokia pat šiluma, kaip ir pernai.

„Aplink gyvena jaunos šeimos su vaikais, tai reikės uostyti rūgstančias sauskelnes. Šiukšlės – tai nuolatinė prestižinio, išreklamuoto gyvenamųjų namų kvartalo kasdienybė. Kas dėsis, kai apsigyvens dar keliuose šimtuose butų, neįsivaizduoju, čia bus sąvartynas“, – sakė jis.

Gyventojai nepatenkinti ir darbų kokybe

Be to, anot jo, kai jis prieš keletą metų kvartale pirko butą, teritorijoje turėjo būti mažiau namų.

„Turėjo būti daugiau laisvalaikio zonų, žaidimų aikštelių, bet pamatė, kad perka, ir pradėjo namus štampuoti vieną po kito. Kai pirkau butą, kvartale turėjo būti 12 namų, tačiau vietoj laisvalaikio zonos pastatė dar vieną“, – tikino jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Hanner“ įgyvendintas projektas „Žvėryno namai“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Hanner“ įgyvendintas projektas „Žvėryno namai“

Gyventojas nepatenkintas ir darbų kokybe bei aiškina, kad už tokią butų kainą, kokią jis mokėjo ir moka kiti, nuolat gendančios įrangos būti neturėtų. Jis už kvadratinio metro kainą mokėjo apie 1,8 tūkst. eurų, o dabar kvartale buto kvadratinio metro kaina siekia beveik 2 tūkst. eurų.

„Fontanas išklotas ne plytelėmis, o elementariausiu linoleumu, kuris atsilupa. Daugiamilijoninis projektas... Fontane įrengta pati pigiausia įranga. Vaikas atbėgo, kastuvėlį nuplovė. Kemšasi, kemšasi ir kemšasi, tvarkom ir tvarkom, o už viską moka gyventojai. Čia taupumas, pereinantis į melavimą, kuris užkniso. Mums atsako, kad patys kalti, turime auklėti vaikus. Bet tai juk vaikas...“, – stebėjosi jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Hanner“ įgyvendintas projektas „Žvėryno namai“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Hanner“ įgyvendintas projektas „Žvėryno namai“

„Hanner“: ne viskas nuo mūsų priklauso

Tačiau „Hanner“ atstovas spaudai Tadas Vasiliauskas, atsakydamas į priekaištus, pirmiausiai paneigė, kad kvartale turėjo būti mažiau namų.

„Pagal mūsų turimus kvartalo planus vienas iš namų tiesiog buvo padalintas į du. Jokių „naujų namų“ iš esmės neatsirado“, – sakė jis.

Be to, anot jo, kvartalo paskutinio etapo gyventojams planuojama pastatyti dar vieną konteinerį. Tačiau, T.Vasiliausko teigimu, ne viskas nuo įmonės priklauso – ji neprižiūri šiukšlių išvežimo.

„Kvartalo paskutinio etapo gyventojams planuojame, kai tik tokius darbus vykdyti leis gamtinės sąlygos, pastatyti dar papildomą konteinerį ir padaryti viską, kas įmanoma iš mūsų pusės, kad atliekų tvarkymas vyktų sklandžiai. Deja, bet esminė problema yra administruojant sostinės atliekų išvežimo sistemą, todėl tikimės, kad į tai atsižvelgs ir atsakingos savivaldybės įmonės.

Informuojame, kad už pastatų administravimą ir priežiūrą kvartale atsakinga bendrovė „ADMI“. Tai apima ir atliekų išvežimo organizavimą, kurį bendrovė turi vykdyti derinant veiksmus kartu su „Vilniaus atliekų sistemos administratoriumi“ (VASA). Mūsų žiniomis, būtent VASA jau yra gavusi gyventojų prašymų dėl atliekų išvežimo dažninimo, tačiau plačiau pakomentuoti galėtų ši kompanija“, – kalbėjo jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Hanner“ įgyvendintas projektas „Žvėryno namai“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Hanner“ įgyvendintas projektas „Žvėryno namai“

Tuo metu VASA viešųjų ryšių ir komunikacijos specialistė Austėja Jonaitytė ginasi, kad visos šiukšlės iš šios vietos išvežamos laiku.

„Jūsų minėtoje vietoje mišrios komunalinės atliekos išvežamos laiku, 3 kartus per savaitę, pagal VASA nustatytą grafiką. <...> Esant gyventojų poreikiui, mišrių komunalinių atliekų išvežimą galima dažninti“, – aiškino ji 15min.

Vietoje saldainių – butai

„Žvėryno namų“ kvartalas plėtojamas nuo 2013 metų buvusioje „Vilniaus pergalės“ saldainių fabriko teritorijoje, kuri užima 3,3 hektarų plotą sostinės Žvėryno rajone.

Į viso kvartalo plėtrą kompanija investavo 40 mln. eurų, o projekte buvo įrengti 733 butai.

Praėjusių metų spalį bendrovė pranešė, kad baigė plėtoti projektą. Tuomet buvo likę aplinkotvarkos įrengimo darbai, kuriuos planuojama atlikti 2019 metų pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius