-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prestižinis architektūros konkursas – šįkart be Lietuvos

Europos sąjungos apdovanojimo už šiuolaikinę architektūrą – „Mies van der Rohe Award“ – trumpajame 2019 metų sąraše tarp 40 realizacijų lietuviškiems projektams patekti nepavyko.
„Lego“ viešbutyje Danijoje – kambariai ir baldai iš kaladėlių
„Lego“ viešbutis / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Dorte Mandrup, George'as Arbidas, Angelika Fitz, Ștefanas Ghenciulescu, Kamielis Klaasse, María Langarita ir Frankas McDonaldas atrinko projektus iš 17 šalių. Pirmą kartą jame atsidūrė Albanija, Serbija ir Slovakija, praneša Lietuvos architektų sąjunga.

Kultūros objektų sąraše daugiausia – 15. Taip pat jame 6 švietimui ir mokslui skirti pastatai ir 5 daugiabučiai, po du industrinius centrus ir individualius namus. Sveikatos, infrastruktūros, biurų, socialinės, sporto ir laisvalaikio bei miestų planavimo pavyzdžių atrinkta po vieną.

Galutiniai 5 finalininkai bus išrinkti vasario 13 dieną, o konkurso kulminacija – gegužės 7 dieną, kuomet "Mies van der Rohe" paviljone Barselonoje vyks apdovanojimų ceremonija, parodos atidarymas, paskaitos ir leidinio pristatymas.

Visas atrinktų projektų sąrašas.

Nuo 2001 metų vykstantis prestižinis konkursas pristato ir išryškina naujus Europos architektūros pasiekimus, kurie propaguoja gyvenimo ir aplinkos kokybę, prisideda prie Europos ekonomikos ir kultūros kūrimo. Taip pat konkursas skatina plėsti Europos sąjungoje dirbančiųjų profesinius ryšius ir jaunų talentingų architektų įsitvirtinimą tarptautinėje scenoje.

Skelbiama, kad konkurso metu bus skiriami du apdovanojimai – „Mies van der Rohe“ prizas kartu su 60 tūkst. eurų premija ir „Mies van der Rohe“ Jaunojo Architekto prizas kartu su 20 tūkst. eurų premija.

Į „Mies van der Rohe“ prizą gali pretenduoti bet kokios paskirties ir bet kokio dydžio pastatas.

Konkurse vertinamas projekto idėjos autentiškumas ir meistriškumas, originalumas, inovatyvumas, aukštos kokybės, tvarūs konstrukciniai sprendiniai ir jų kokybiškas įgyvendinimas.

Lietuvos architektų sąjunga kartu su Lietuvos architektų rūmais prestižiniam apdovanojimui teikia Lietuvoje nuo 2017 metų pradžios iki šių metų pabaigos realizuotus projektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius