Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūra kreipėsi į NŽT dėl neteisėtai pradėto žemės grąžinimo Alytuje

Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė Liudmila Borisova pareikalavo Nacionalinę Žemės tarnybą (NŽT) spręsti dėl priemonių teisės pažeidimams, padarytiems jos veiklos srityje, pašalinimo.
Alytus po padangų perdirbimo gamyklos gaisro
Alytus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prokuratūra praneša, kad rugsėjo pradžioje į prokuratūrą kreipėsi Alytaus metas Nerijus Cesiulis dėl galimai neteisėtų veiksmų skubaus sustabdymo. Jame nurodyta, kad Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius nepagrįstai ir neteisėtai perdavė Nacionalinės žemės ūkio tarnybos Alytaus teritoriniam skyriui žemės sklypų kadastro duomenų bylas su tikslu įgyvendinti Alytaus mieste nuosavybės teisių atkūrimo procedūrą. Alytaus meras prašė prokurorų užkirsti kelią grąžintinų didesnių nei 0,1 ha žemės sklypų neteisėtai pradėtai nuosavybės teisių atkūrimo procedūrai.

Teigiama, kad gavus papildomą medžiagą iš institucijų, su ja susipažinus bei ją įvertinus viešojo intereso pažeidimo aspektu, buvo konstatuotas valstybinės žemės neracionalaus panaudojimo faktas.

„Nustatyta, kad šių metų vasario mėnesio pradžioje Alytuje buvo patvirtintas piliečių, pageidaujančių naujų žemės sklypų individualiai statybai ar kitai paskirčiai Alytaus mieste, prašymas. Sąraše buvo įrašyti 72 piliečiai naujam žemės sklypui gauti. Nacionalinės Žemės tarnybos Alytaus skyriaus vedėjas patvirtino siūlytinų piliečiams perduoti neatlygintinai nuosavybėn naujų žemės sklypų Alytaus mieste sąrašą ir piliečių, kuriems bus pasiūlyta gauti neatlygintinai nuosavybėn naujus žemės sklypus Alytaus mieste, sąrašus. Iš sąrašų turinio matyti, kad įrašyti 72 piliečiai, o siūlytinų piliečiams perduoti neatlygintinai nuosavybėn naujų žemės sklypų sąraše įrašyti 82 nauji žemės sklypai. Taigi, akivaizdu, kad žemės sklypų pasiūlytas didesnis skaičius, nei piliečių, turinčių teisę atkurti nuosavybės teises“, – rašoma pranešime.

Atsižvelgiant į tai, kad nustatyti pažeidimai vertintini kaip viešojo intereso pažeidimas, prokurorė pareikalavo iš NŽT spręsti dėl priemonių teisės pažeidimams pašalinti taikymo ir per 20 darbo dienų informuoti Kauno apygardos prokuratūrą apie priimtą sprendimą, o dar per 20 – informuoti apie jo vykdomus rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius