-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PST vadovas nekomentuoja, ar Karaliaučiaus valdininkas galėjo veikti įmonės naudai

Buvusiam Karaliaučiaus srities Sovetsko (Tilžės) administracijos vadovui pareiškus kaltinimus piktnaudžiavimu tarnyba vienos didžiausių Lietuvoje statybos įmonių Panevėžio statybos trestas (PST) antrinės įmonės naudai, PST vadovas nekomentuoja padėties ir teigia žinantis tik tiek, kiek skelbia žiniasklaida.
„Panevėžio statybos trestas“
„Panevėžio statybos trestas“ / traders.lt nuotr.

„Baltlitstroij“ yra mūsų antrinė įmonė ir ji vykdo savo antrinę veiklą bei dirba su teismais, kaip priklauso. Ten yra „Baltlitstroij“ reikalai ir bendrovė veikia savo nuožiūra. Aš teismų veiksmų negaliu įvertinti, tai ne mano valioje ir sampratoje. Kiek laiko užims teismo procesas ir kada baigsis, tiesiog nežinau“, – BNS sakė PST generalinis direktorius Dalius Gesevičius.

Jis sakė, kad niekada nėra susitikęs ir nepažįsta Sovetsko administracijos vadovo Vladimiro Lucenkos, kuris, tyrimų duomenimis, 2012 metais savivaldybės vardu pasirašė taikos susitarimą su sporto ir sveikatingumo centrą stačiusia bendrove „Baltlitstroj“. Pagal jį, pastarajai miestas išmokėjo 80 mln. rublių (2012 metų kainomis – apie 1,95 mln. eurų) vietoj žadėtų centro akcijų, pranešė agentūra „Regnum“.

„Pasirašydamas taikos susitarimą, valdininkas ne tik viršijo įgaliojimus, bet ir neteisėtai suformavo miesto savivaldybei didelį skolinį įsipareigojimą, nes miesto ižde nebuvo tam lėšų“, – pranešė regiono prokuratūra.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Karaliaučius
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Karaliaučius

Karaliaučiaus srities arbitražo teismas pernai spalį įmonei „Baltlitstroij“ iškėlė bankroto bylą. D.Gesevičius teigė, jog šiuo metu vyksta bankroto procedūros, tačiau neaišku, ar įmonė bus likviduota.

„Procesas vyksta. Šiandien negaliu pasakyti dėl pasitraukimo iš Karaliaučiaus srities, tai priklausys nuo bankroto pasekmių. Tikimės, kad mūsų debitoriniai įsiskolinimai bus padengti ir su kreditoriais bus atsiskaityta“, – BNS sakė D.Gesevičius.

Pasak jo, tik baigus „Baltlitstroij“ bankroto procesą, grupė spręs, ar galutinai pasitraukti iš Karaliaučiaus srities.

„Baltlitstroij“ bankroto byla iškelta, jai neatgavus apie 100 mln. rublių (1,3 mln. eurų) už papildomus darbus, statant Svetlogorsko estrados teatrą – jį bendrovė baigė statyti 2009 metais.

PST nuo 2015 metų pradėjo trauktis iš Rusijos rinkos, kai nusprendė uždaryti filialą Karaliaučiuje. Kiek anksčiau įmonė atsisakėį planų statyti didelį prekybos centrą Karaliaučuje. 2015 metais balandį PST uždarė atstovybę ir Rusijos Čerepoveco mieste.

PST akcijos kotiruojamos biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius