-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šakiai tebebando rasti nuomininkus Gelgaudiškio dvarui

Šakių rajono savivaldybė jau penktą kartą bando rasti nuomininkus Gelgaudiškio dvaro ansambliui, nes iki šiol buvę trys bandymai surasti koncesininką ir vienas – nuomininką baigėsi be laukiamo rezultato, rašo „Lietuvos žinios“.
Gelgaudiškio dvaras
Gelgaudiškio dvaras / Raimondos Mikalčiūtės-Urbonės/15min nuotr.

Šį kartą reikalaujamą nuomininko investicijų sumą nuo 1 mln. eurų nuspręsta sumažinti iki 721 tūkst., kad tik pavyktų privilioti potencialų operatorių. Kitaip savivaldybė, sulaukusi dvaro ansambliui restauruoti skirto finansavimo, bet neįvykdžiusi Europos Komisijai duotų įsipareigojimų, gali patirti finansinių nuostolių.

Sakių rajono savivaldybės administracijos Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas prognozuoja, kad potencialius nuomininkus atbaidė reikalavimas per porą nuomos metų į dvaro pritaikymą investuoti ne mažiau nei 1 mln. eurų bei sukurti ne mažiau kaip 12 naujų darbo vietų.

Šakių rajono meras gelgaudiškietis Edgaras Pilypaitis dienraščiui sakė, kad visi, kas iki šiol ketino išsinuomoti dvaro rūmų ansamblį, siekė ne tik veltui gauti restauruotus ir turistų gausiai lankomus pastatus, bet ir norėjo, kad savivaldybė už tai jiems primokėtų. Todėl visi iki šiol vykę tiek koncesijos, tiek nuomos konkursai buvo bevaisiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius