-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

San Fransiske parduota gatvė, nes prabangių namų savininkai nemokėjo turto mokesčių

San Fransiske susiklostė gana kurioziška situacija. Prieš dvejus metus už tai, kad nemokėjo turto mokesčių, aukcione parduota gatvė, kurioje gyvena itin turtingi žmonės. Regis, apie tai gyventojai nieko nežinojo, o naujieji savininkai dabar prašo susimokėti už automobilių statymą greta namų, rašo independent.co.uk.
„Presidio Terrace“ gatvė San Fransiske
„Presidio Terrace“ gatvė San Fransiske / „Scanpix“/AP nuotr.

„Presidio Terrace“ gatvė San Fransiske tokia išskirtinė, kad patekti į ją negali ir žurnalistai. Teigiama, kad namo kaina čia siekia 17 mln. JAV dolerių. Tačiau dabar šioje gatvėje gyvenantys žmonės pateko į labai nemalonią situaciją.

„Scanpix“/AP nuotr./„Presidio Terrace“ gatvė San Fransiske
„Scanpix“/AP nuotr./„Presidio Terrace“ gatvė San Fransiske

2015 metais buvo paskelbtas viešas aukcionas, nes gatvės gyventojai nemokėjo 14 JAV dolerių per metus turto mokesčių, ką turi daryti visų privačių gatvių gyventojai. Kalifornijos miesto mokesčių inspektoriai aukcione už gatvę nustatė 994 JAV dolerių pradinę kainą, kuri būtų padengusi visus nesumokėtus mokesčius. Michaelas Chengas ir jo žmona Tina Lam už šiek kiek daugiau nei 90 tūkst. eurų įsigijo gatvę ir dabar jiems priklauso kelias, pėsčiųjų takai ir kitos „bendros erdvės“.

Tačiau „Presidio Terrace“ savininkų asociacijos advokatas Scottas Emblidge'as apkaltino mokesčių inspektorius, esą, jie patys kalti, kad šios gatvės gyventojai nemokėjo mokesčių. Teigiama, kad sąskaita buvo siunčiama ne bendrijai atstovaujančiam žmogui, o kitam asmeniui, kuris čia nedirba nuo 1980 metų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Presidio Terrace“ gatvė San Fransiske
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Presidio Terrace“ gatvė San Fransiske

Jo teigimu, gyventojai net nežinojo, kad jų gatvė buvo parduodama aukcione. Šis faktas paaiškėjo tik tuomet, kai kompanija, kurią pasamdė savininkai, pradėjo gyventojų klausinėti, ar jie išpirktų teises į žemę greta jų namų.

Naujieji savininkai tikėjosi užsidirbti iš savo investicijos. Jie siūlė išsipirkti automobilių stovėjimo vietas greta namo arba jas jiems išnuomoti.

Tačiau gatvės gyventojai tikisi užginčyti prieš dvejus metus įvykusį aukcioną ir paskundė šį sprendimą miesto valdžiai. Ką ši pasakys, paaiškės spalį. O kol kas gyventojai padavė porą į teismą, kad šie negalėtų parduoti gatvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius