-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimas kol kas nesvarstė naujo NT apmokestinimo

Seimas ketvirtadienį nepradėjo diskusijos dėl gyventojų nekilnojamojo turto (NT) didesnio apmokestinimo nuo 2020 metų. Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys konservatorius Mykolas Majauskas pareikalavo šio klausimo Seimui ketvirtadienį nepristatyti.   
Nekilnojamojo turto mokestis
Nekilnojamojo turto mokestis / 123rf.com nuotr.

„Matome, kad ne tik yra projektas registruotas, bet ir siūlymas į jį, reikia įsigilinti, kodėl tokie siūlymai atsirado dar nepateikus pačio projekto“, – teigė M.Majauskas.

Už tai, kad projektas dėl NT mokesčio būtų Seimui ketvirtadienį pristatytas, balsavo 31 Seimo nariai, prieš – 38, o susilaikė 18 parlamentarų.

Parlamentarams ketvirtadienį planuota pateikti valdančiųjų „valstiečių“ siūlymą, kuris nuo ankstesnio Vyriausybės projekto skiriasi, numatant kiek didesnę lengvatą šeimoms su trimis ir daugiau vaikų bei mažesnę NT vertę, nuo kurios skaičiuojamas mokestis.

Ramūnas Karbauskis, Agnė Širinskienė, Jonas Jarutis ir Aušrinė Norkienė siūlo sumažinti gyventojų nekomercinio NT neapmokestinamąjį dydį nuo 220 tūkst. eurų iki 150 tūkst. eurų (anksčiau parlamentarai siūlė 100 tūkst. eurų ribą).

Pasak R.Karbauskio, NT vertės kartelė nuo 100 tūkst. eurų iki 150 tūkst. eurų pakeliama todėl, kad mažiau žmonių tektų šį mokestį mokėti.

„Bandėme analizuoti, kokius žmones ir kurias visuomenės grupes tai paliestų. Iš tikrųjų vienas iš skaudžiausių klausimų buvo, kad tai paliestų vyresnio amžiaus žmones, kurie gyvena didžiuosiuose miestuose, todėl buvo kitas sprendimas“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė R.Karbauskis.

„Jeigu būtų priimtas mūsų siūlymas dėl 150 tūkst. eurų, mokančiųjų skaičius išaugtų, bet augtų ne taip drastiškai, kaip buvo numatant 100 tūkst. eurų ribą“, – aiškino jis.

Kartu „valstiečiai“ siūlo didesnę kartelę šeimoms, auginančioms tris ir daugiau vaikų arba neįgalų vaiką – 200 tūkst. eurų (Vyriausybė siūlė 130 tūkst. eurų ribą). Dabar tokių šeimų NT taikoma 286 tūkst. eurų riba.

„Valstiečiai“, kaip ir Vyriausybė, siūlo suvienodinti minimalų NT mokestį visam apmokestinamam gyventojų ir įmonių NT, jį padidinant nuo 0,3 proc. iki 0,5 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius