-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skalvijos vaikų globos namai perduoti Jurbarko savivaldybei

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pranešė Jurbarko rajono savivaldybei perdavusi bendruomeninius Skalvijos vaikų globos namus, kurie nuo šiol vadinsis Skalvijos namais. Penktadienį socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ir Jurbarko rajono meras Skirmantas Mockevičius pasirašė susitarimą, pagal kurį savivaldybė perėmė vaikų globos namų savininko teises ir pareigas.
Lentvario vaikų darželyje „Šilas“ kontrolieriai tikrino maitinimo kokybę
Žaislai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Skalvijos vaikų globos namai į bendruomeninius vaikų globos namus pradėti performuoti prieš dvejus metus, o paskutinė penkta šeimyna atskirame name įsikūrė 2018 metų kovo mėnesį.

Šiuo metu Skalvijos namuose gyvena 34 vaikai, kurie iš viso yra įsikūrę penkiuose namuose – du Smalininkuose ir trys Viešvilėje.

„Vaikais turi rūpintis bendruomenė, nes čia gyvena draugai ir kaimynai, čia formuojasi vaikų ryšiai. Savivalda gali plėsti teikiamas paslaugas vaikams, nes tiesiogiai mato, kokių paslaugų jiems reikia. Ministerija gali tik administruoti, bet negali didinti paslaugų įvairovės vaikams, kurių poreikiai labai skirtingi. Labai džiaugiuosi, kad savivaldybei perduodame bendruomeninius globos namus, nes čia vaikai auga šeimos sąlygomis, o ne didelėje institucijoje“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas ministras L.Kukuraitis.

Anot jo, nuo apskričių panaikinimo 2010 metais Jurbarko rajonas yra pirmoji savivaldybė, perėmusi nacionalinio lygmens instituciją ir prisiėmusi atsakomybę už savo bendruomenės vaikus.

Jurbarko rajono savivaldybės taryba sprendimą dėl Skalvijos vaikų globos namų savininko teisių ir pareigų perėmimo yra priėmusi 2018 metų kovo mėnesį.

SADM inicijuotos institucine globos pertvarka siekiama užtikrinti darnią aplinką ir sąlygas kiekvienam vaikui augti biologinėje šeimoje, o likusiems be tėvų globos vaikams – globėjų, įtėvių šeimose ar šeimynose, kur sąlygos labiausiai primintų šeimos gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius