-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startuoja „Už darnią plėtrą“ konkursas: pirmasis kandidatas – daugiabutis sostinės centre

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija rengia konkursą „Už darnią plėtrą“, kurio informacinis partneris yra 15min. Vienas konkurso dalyvių – NT plėtros įmonės „Eika“ projektas sostinės centre „Link parko“. Praėjusių metų pabaigoje pabaigtas projekte rinkai pasiūlė 30 butų ir komercines patalpas. Iš viso į projektą bendrovė investavo apie 2.6 mln. eurų.
„Link parko“
„Link parko“ / Bendrovės nuotr.

15min skaitytojams kiekvieną savaitę pateiksime po kelis konkursui „Už darnią plėtrą“ pateiktus projektus, o spalio mėnesį galėsite balsuoti ir išrinkti geriausią NT projektą.

Šalia Konstitucijos prospekto, Linkmenų gatvėje pastatytas 7 aukštų daugiabutis, kuriame suprojektuota 30 butų ir 5 komercinės patalpos. Namas suprojektuotas iš dviejų 3 ir 7 aukštų korpusų. Šalia gatvės numatytas žemesnis korpusas, kuriame suprojektuotos komercinės patalpos, o atokiau nuo gatvės – aukštesnis korpusas su butais. Gyventojai galėjo rinktis iš 1-3 kambarių butų, kurių plotas svyruoja nuo 28 kv. m iki 75 kv. m.

Šiuo metu visi butai parduoti, o pardavimo kaina svyravo nuo 1560 eurų už kv. m iki eurų už kv. m.

Bendrovės nuotr./„Link parko“
Bendrovės nuotr./„Link parko“

Projekto vystytojai teigia, kad šis projektas orientuotas į kelis žmonių tipus: tuos, kurie mėgsta aktyvų gyvenimo būdą, šeimas su vaikais ir verslo atstovus.

„Šalia yra pramogų bei laisvalaikio praleidimo vietų, netoliese du prekybos centrai, „Link parko“ patogu gyventi šeimoms su vaikais. Kaimynystėje įsikūrusi vidurinė mokykla, iki darželio, pradinės mokyklos ar gimnazijos – 3-5 minutės automobiliu“, – teigė „Eika“ plėtros direktorius Martynas Žibūda

B energinio naudingumo klasės pastate dauguma langų ir balkonų nukreipti į būsimojo Japoniško parko pusę. Bendrose patalpose įrengtas LED apšvietimas.

Šilumą butuose užtikrina penkių kamerų rėmo, trijų stiklų, dviejų stiklo paketų plastikiniai langai. Dalyje butų įrengtas mechaninis vėdinimas su šilumos atgavimu.

Bendrovės nuotr./„Link parko“
Bendrovės nuotr./„Link parko“

Anot M.Žibūdos, plėtojant šį projektą įmonė įsitikino, kad vis daugiau buto ieškančių pirkėjų savo gyvenamąją vietą renkasi pagal atstumą iki miesto centro arba būsimos darbovietės.

„Vis didesne vertybe tampa galimybė svarbius objektus pasiekti pėsčiomis arba dviračiu, taip išvengiant didėjančių automobilių spūsčių. Sutaupytą laiką klientai gali skirti savo reikmėms arba tiesiog pabūti su šeima“, – sakė jis.

M.Žibūdos teigimu, naujo būsto rinkoje didesnių pokyčių šiais metais metais neįvyko.

„Nepaisant sezoniškumo, vidutiniškai parduodama beveik po 360 naujų butų per mėnesį, t. y. beveik 24 proc. daugiau nei 2015 metais, kai buvo realizuojama po 290 butų. Pasiūloje laisvų butų skaičius svyruoja ir šiuo metu siekia apie 3500, nuo pirmojo metų ketvirčio pirkėjų pasirinkimo galimybės yra išaugę apie 16 proc.“, – NT rinką komentavo M.Žibūda.

Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija kartu su Darnios plėtros akademija rengia tradicinį konkursą „Už darnią plėtrą“, kuris atviras visiems nekilnojamojo turto plėtotojams. Pagrindiniai konkurso tikslai – puoselėti darnios plėtros idėjas, atkreipti dėmesį ir pristatyti visuomenei geriausius nekilnojamojo turto plėtotojų projektus, skatinti bendradarbiavimą tarp verslo, mokslo, valstybinių ir nevyriausybinių organizacijų.

Projektų vertinami pagal koncepcijos atitikimą darnios urbanistinės plėtros, gyvenimo kokybės sukūrimo tikslams, architektūros, urbanistinę ir statybos kokybę ir pagarbą gamtos bei kultūros paveldui. Taip pat įvertinami energiniai pastatų sprendiniai, projekto atitikimas NT poreikiams ir ekonominis naudingumas bei kiti kriterijai.

Komisijos nariai – Lietuvos architektų rūmų, projektuojančių įmonių, Lietuvos statybininkų asociacijų, bankų, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Aplinkos ministerijos, Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos ir žiniasklaidos atstovai.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius