-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statybos inspekcija nori apriboti butų įrengimą viešbučiuose

Teritorijų planavo ir statybos inspekcija siūlo uždrausti nekilnojamo turto (NT) plėtotojams įrengti butus statomuose viešbučiuose, nes tai dažnai sukelia piktnaudžiavimą, rašo „Verslo žinios“.
Statomas namas M.K.Čiurlionio g. 3
Statybos / Valerijos Guiskajos/15min nuotr.

„Pasitaiko piktnaudžiavimo atvejų – jau baigus statybos darbus negyvenamųjų pastato patalpų paskirtis keičiama į gyvenamąją, taip viršijama 50 proc. riba ir pakeičiama viso pastato paskirtis į gyvenamąją. Neatsižvelgiama į teritorijų planavimo dokumentus, kurie ne visais atvejais leidžia tokių matmenų gyvenamojo namo statybą toje vietoje. Savivaldybių administracijos taip pat ne visada tinkamai įvertina situaciją, nevykdo konkretaus pastato patalpų bendrųjų plotų apskaitos ir išduoda neteisėtus statybą leidžiančius dokumentus patalpų paskirčiai pakeisti į gyvenamąją“, – sako inspekcijos Teritorijų planavimo ir statybos departamento laikinasis direktorius Julius Raškauskas.

Inspekcija Aplinkos ministerijai pateikė siūlymą apriboti gyvenamųjų patalpų įrengimą kitos paskirties pastatuose. Dienraštis rašo, jog Aplinkos ministerija iš esmės pritaria minėtam siūlymui ir teigia, kad greičiausiai iki šių metų vasaros bus pakeistas Statybos techninis reglamentas, nustatantis pastatų paskirties keitimo tvarką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius