-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stringantį apleistos sanatorijos pardavimą Klaipėdoje bandys judinti mažindami kainą

Aukcione parduodamai buvusiai Klaipėdos vaikų tuberkuliozės „Luizės“ sanatorijai niekaip nepavyksta rasti naujų savininkų. Objektą pardavinėjančio Turto banko atstovų teigimu, tam koją kiša objekto įtraukimas į Kultūros vertybių registrą ir planai keisti Klaipėdos bendrąjį planą. Todėl pirkėjus vilioti tenka mažinant kainą.
Luizės sanatorijos pastatų kompleksas
Luizės sanatorijos pastatų kompleksas / evarzytynes.lt nuotr.

Sanatorijos pastatų kompleksą Giruliuose, vos 300 metrų nuo jūros kranto, Turto bankas pardavinėja dar nuo 2009-ųjų. Paskutinįjį – vienuoliktą kartą – rugpjūtį skelbtame aukcione jį siūlyta įsigyti už beveik 1,28 mln. eurų.

„Susidomėjimas objektu yra nemažas. Parduoti nepavyksta dėl to, kad dalis pastatų įrašyta į Kultūros vertybių registrą. Prieš ketinant kažką daryti objekte, reikėtų atlikti istorinius, archeologinius ir architektūrinius tyrimus, kurie kainuotų laiko ir pinigų.“, – teigė Turto banko Rinkodaros ir pardavimų skyriaus vyresnioji specialistė Lina Aleknienė.

Pakeisti sąlygų nepavyko

Aukcione siūloma įsigyti 4,5 ha ploto sklypą, kuriame stovi sanatorija, skalbykla, mokykla, dirbtuvės, garažas, sandėlis. 1930 metais pastatyto komplekso plotas – beveik 1,5 tūkst. kv. metrų. Kultūros paveldo požiūriu saugomas sanatorijos pastatas ir pagalbiniai statiniai.

Pagrindinis pastatas, vadinamoji Karalienės Luizės sanatorija – statyta XX amžiaus pradžioje. Kultūros vertybių registre yra ir kiti du pagalbiniai pastatai – charakteringi Klaipėdos krašto rekreacinės pajūrio architektūros pavyzdžiai, kurie turės būti išsaugoti.

evarzytynes.lt nuotr./Luizės sanatorijos pastatų kompleksas
evarzytynes.lt nuotr./Luizės sanatorijos pastatų kompleksas

L. Aleknienės teigimu, pardavimui trukdo ir tai, kad pagal Klaipėdos miesto bendrąjį planą, teritorijoje galima statyti tik mokslo, kultūros, sporto ar sveikatos paskirties pastatus.

Turto bankas bandė rengti jos detalųjį planą, kuris būtų leidęs intensyvesnį sklypo užstatymą, tačiau tam nepritarė Klaipėdos valdžia.

„Klaipėdos miesto politikams nepritarus, projektavimo darbai buvo nutraukti. Šiuo metu objektas parduodamas tokios teisinės būklės, kaip yra – be aprobuotų teritorinio planavimo dokumentų, koncepcijų, techninių projektų ar leidimų statybai ir kitai plėtrai“, – sakė L.Aleknienė.

Planuoja mažinti kainą

Šiuo metu rengiamas naujas Klaipėdos miesto bendrasis planas, tad Turto banko atstovė viliasi, kad savivaldybė šįkart atsižvelgs į pasiūlymus.

„Bankas yra pateikęs savivaldybei bei projektuotojams siūlymus dėl šios teritorijos naudojimo režimo pakeitimo į daugiafunkcinę paslaugų teritoriją, bet kol kas anksti prognozuoti, ar jie bus realizuoti“, – sakė L.Aleknienė.

evarzytynes.lt nuotr./Luizės sanatorijos pastatų kompleksas
evarzytynes.lt nuotr./Luizės sanatorijos pastatų kompleksas

Iki tol privilioti pirkėjų į aukcionus bus bandoma mažinant turto kainą.

„Kitą aukcioną planuojame skelbti rudenį. Kadangi lėšos, gautos už šio sanatorijos komplekso pardavimą, bus panaudotos Respublikinės Klaipėdos ligoninės plėtrai S.Nėries gatvėje, Klaipėdoje, drauge su Sveikatos apsaugos ministerija svarstysime klausimą dėl turto kainos mažinimo“, – teigė Turto banko atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius