-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukurti tiltą žiemos žaidynėms Pekine architektus įkvėpė olimpinis simbolis

Architektai sukūrė tilto, skirto pagerbti 24-ąsias žiemos olimpines žaidynes, kurios vyks 2022 metais Kinijos sostinėje Pekine, projektą rašo „CNN Style“.
Tilto Pekine vizualizacija
Tilto Pekine vizualizacija / home-of-penda.com

„San Shan“ arba „Trijų kalnų“ tiltas, suprojektuotas architektų įmonės „Penda architects“ kartu su inžinerijos įmone „Arup“, bus statomas Pekino vakarinėje dalyje. Jis sujungs Kinijos sostinę su Zhangjiakou rajonu, kur vyks didžioji dalis žiemos olimpiados žaidynių.

Tilto konstrukciją įkvėpė sukurti olimpinis simbolis, mokslas ir kalnuota vietovė. Pagrindinę tilto konstrukciją sudaro šeši susijungę žiedai, kurie susijungia aukščiausiuose ir žemiausiuose vietose.

„Tiltas sukurtas olimpinėms žaidynėms ir vaizduos jas jungiantį simbolį“, – sakė „Penda architect“ savininkas Dayong Sun.

home-of-penda.com/Tilto Pekine vizualizacija
home-of-penda.com/Tilto Pekine vizualizacija

452 metrų ilgio tilto struktūra iš pažiūros atrodo lyg būtų trapi, tačiau iš tiesų yra labai tvirta ir sutvirtinta plieno kabeliais. Inžinieriai skaičiuoja, kad tilto statybai bus sunaudota penkis kartus mažiau plieno nei įprastai.

Žiūrint iš skirtingų vietų į tiltą bus galima matyti vis kitokius vaizdus.

„Iš viršaus tiltas atrodo kaip dvigubas sraigtas, tačiau pažiūrėjus iš šono, susidaro įspūdis lyg žiūrėtum į kalnus. Iš priekio žiūrint galima bus matyti apskritimus“, – sako architektai.

Žinoma, žiedai ne vienintelis simbolis priminsiantis apie čia vykusias olimpines žaidynes: kryžmai sujungtos arkos ir plieno kabeliai simbolizuos sportininkų vienybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius