-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomijos fondas investuoja 25 mln. eurų į lietuvių plėtojamą daugiabutį vietoje Šarūno Marčiulionio viešbučio

Statybos paslaugų korporacija „YIT“, kuriai priklauso Lietuvos statybų bendrovė „YIT Kausta“, Suomijos fondui „YCE Housing I Fund“ už 25 mln. eurų perleidžia du Vilniuje ir Slovakijos sostinėje Bratislavoje vystomus gyvenamųjų namų statybos projektus. Suomijos fondas investuoja į Vilniuje, Raitininkų gatvėje, suplanuotą daugiabutį su komercinėmis patalpomis, kuris bus statomas vietoje Šarūno Marčiulionio viešbučio „Šarūnas“. Taip pat Bratislavoje fondas investicijai pasirinko gyvenamųjų namų projektą „Tammi Dubravka“.
Projektas „Raitininkų sodas“
Projektas „Raitininkų sodas“ / Bendrovės vizualizacija

„Investicijos paspartins ir kitų mūsų nekilnojamojo turto projektų plėtrą tiek Vilniuje, tiek Kaune“, – pranešime spaudai cituojamas nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „YIT Kausta“ vadovas Kęstutis Vanagas.

Pernai 15min skelbė, kad įmonė Vilniaus Raitininkų gatvėje vietoje Šarūno Marčiulionio viešbučio „Šarūnas“ statys daugiabutį „Raitininkų sodas“. Iš viso suprojektuota 210 butų.

Name bus įrengti 2–4 kambarių, 38–94 kv. m ploto butai ir iki 100 kv. m ploto komercinės patalpos.

Bendrovės vizualizacija/Projektas „Raitininkų sodas“
Bendrovės vizualizacija/Projektas „Raitininkų sodas“

Darbus ketinama vykdyti dviem etapais. Pirmojo etapo, kurio darbai prasidės jau netrukus, metu bus pastatytas per 100 butų kompleksas. Pirmame pastato aukšte yra numatytos komercinės patalpos. Pirmo etapo pabaiga numatoma 2019 metų pradžioje.

Namas turės vidinį kiemą, viršutiniame pastato aukšte numatyti butai su terasomis. Vidinio kiemo pirmuosiuose aukštuose suprojektuoti butai su privačiais sodais, o gatvės pusėje ir prie įvažiavimo į kvartalą numatytos patalpos įvairias paslaugas gyventojams teiksiančioms įmonėms.

Po namu bus įrengta požeminė automobilių aikštelė, taip pat antžeminė aikštelė komercinių patalpų darbuotojams ir klientams.

Bendrovės vizualizacija/Projektas „Raitininkų sodas“
Bendrovės vizualizacija/Projektas „Raitininkų sodas“

Suomijos investuotojų įsigyto „Tammi Dubravka“ projekto penktojo etapo metu bus pastatyta apie 130 butų namas Slovakijos sostinėje Bratislavoje. Projekto pabaiga numatyta 2019 metų pavasarį.

„YIT“ grupė su „YCE Housing I Fund“ bendradarbiauja jau ne pirmą kartą. Pranešama, kad statybos įmonių grupių bei Suomijos fondo bendradarbiavimą ketinama tęsti ir ateityje. Numatoma, kad per ateinančius metus Suomijos fondas investuos dar į bent dešimt „YIT“ vystomų nekilnojamojo turto projektų, kuriuose rinkai bus pasiūlyta apie tūkstantis butų.

Suomijos fondas „YCE Housing I Fund“ valdo maždaug 37 mln. eurų kapitalą. Fondo investuotojai yra statybos įmonių grupė YIT (40 proc.), „Etera Mutual Pension“ draudimo kompanija bei Suomijos privačios investicinės bendrovės. Fondą valdo bendrovė „Vicus Capital Advisors Limited“, turinti ilgametę nekilnojamojo turto investicijų ir plėtros Rytų Europoje bei Rusijoje patirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius