-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragės politikų įmonė atleista nuo mokesčių

Tauragės savivaldybės tarybai svarstant klausimą dėl tarybos narių Stankų įmonės „Švytis“ atleidimo nuo nekilnojamojo turto mokesčio ir tarybos nariams verslininkams, jų žmonoms ėmus nusišalinti nuo klausimo svarstymo, galų gale paaiškėjo, kad neliko kvorumo. Pagal Vyriausybės atstovės rekomendacijas nusišalinusieji grįžo į posėdžių salę ir nubalsavo už sprendimą atleisti įmonę nuo nekilnojamojo turto mokesčio keleriems metams.
Nekilnojamojo turto mokesčio „Švytis“ nemokės už pastatą, kuriame įsikūręs „Tauraplastas“
Nekilnojamojo turto mokesčio „Švytis“ nemokės už pastatą, kuriame įsikūręs „Tauraplastas“ / Raimondos Alysienės nuotr.

Gegužę savivaldybės tarybos narių Dariaus, Lino ir Antano Stankų valdoma UAB „Švytis“ kreipėsi su prašymu atleisti nuo nekilnojamojo turto ir žemės nuomos mokesčio, tačiau kilus klausimų dėl žemės nuomos mokesčio (viename sklype yra trys pastatai, iš kurių investuota tik į vieną) sprendimas nepriimtas. „Švytis“ vėl kreipėsi į savivaldybę ir šįkart prašė atleisti tik nuo nekilnojamojo turto mokesčio. Svarstant klausimą trys tarybos nariai Stankai nedalyvavo, deklaravę nusišalinimą.

Savivaldybės tarybos patvirtinta savivaldybės Mokesčių lengvatų pagal atskirus prašymus svarstymo komisija pritarė įmonės atleidimui nuo nekilnojamojo turto mokesčio. Tam pritarė ir rajono politikai.

Nuo mokesčių „Švytis“ atleistas už du Tauragės industriniame parke esančius pastatus. Penkerius metus įmonė mokesčių nemokės už pastatą, kuriame įsikūrusi užsienio kapitalo įmonė „Tauraplastas“, ir trejus metus už pastatą, kuriame veikia kita užsienio kapitalo įmonė „Ansell Protective Solutions Lithuania“. Pasak klausimą pristačiusios savivaldybės Plėtros, investicijų ir turto valdymo skyriaus vedėjos Genovaitės Pukelytės, per metus nekilnojamojo turto mokestis už abu pastatus, jiems eksploatuoti reikalingus inžinerinius tinklus siekia truputį per 5 tūkst. eurų.

Pasak komisijos, svarstančios lengvatų suteikimą įmonėms, nario Algirdo Mosėjaus, pagal galiojantį lengvatų suteikimo aprašą „Švytis“ turi būti atleistas nuo mokesčių, bet aprašą reikią taisyti, nes ne nuo mokesčių atleidžiami stambieji verslininkai kuria darbo vietas, o įmonės, kurios patalpas nuomojasi. Kad aprašą reikia keisti, kolegai antrino tarybos narys Silverijus Statkus. Politikų įsitikinimu, turi būti sudarytos sąlygos lengvata pasinaudoti ir smulkesniems verslininkams.

„Lengvata naudojasi tik stambusis verslas. Tai socialiai neteisingas sprendimas“, – pastebėjo tarybos narys Stasys Lapė.

Ar lengvatų suteikimo aprašas bus keičiamas, per savivaldybės tarybos posėdį taip ir nepaaiškėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius