Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Teismo verdiktas: turkų pergalė Kauno stadiono rekonstrukcijos konkurse – neteisėta

Stepono Dariaus ir Stasio Girėno stadioną Kaune rekonstruojantys turkai vėl susidūrė su kliūtimis teisme. Antradienį Apeliacinis teismas nusprendė, kad turkų pergalė rekonstrukcijos konkurse buvo neteisėta. Be to, Kauno savivaldybei dar skirta 25 tūkstančių eurų bauda. Turkų kompanijos atstovai teigia, kad sprendimas nestabdys rekonstrukcijos darbų.
Rekonstravus S.Dariaus ir S.Girėno stadioną, jame galėtų vykti aukščiausio lygio futbolo rungtynės.
Rekonstravus S.Dariaus ir S.Girėno stadioną, jame galėtų vykti aukščiausio lygio futbolo rungtynės. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Stadionų statybos Lietuvoje stringa panašiai kaip Lietuvos futbolo rinktinės žaidimas. Jei dėl Nacionalinio stadiono Vilniuje kyla klausimų ne tik dėl sąmatos, bet ir vietos, tai Kauno stadiono statytojai patyrė smūgį teisme.

Apeliacinis teismas antradienį pripažino neteisėtu Kauno savivaldybės administracijos sprendimą balandžio 10 d. paskelbti laimėtoju KAYI Insaat Sanayi Ticaret A.S. rekonstrukcijos konkurse.

Turkijos kompanija, beje, jau pradėjo S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro centrinio stadiono tribūnų išplėtimo, daugiafunkcio sveikatinimo, kultūros ir užimtumo centro statybas.

Skundus Apeliaciniam teismui pateikė konkursą pralaimėjusios įmonės „Versina“ ir „Litcon“. Liepos mėnesį jų skundus Kauno apygardos teismas buvo atmetęs kaip nepagrįstus.

Turkijos įmonės atstovas, advokatas Gintaras Černiauskas 15min teigė, kad kaip tik dabar svarstoma skųsti teismo sprendimą Aukščiausiajam teismui. „Šis sprendimas rekonstrukcijos darbų nesustabdys. Teismas rėmėsi neteisingomis išvadomis“, – teigė G.Černiauskas.

15min žiniomis, teismo sprendimą nagrinėja ir Kauno savivaldybės administracija, tačiau komentarus žada pateikti trečiadienį.

Skundų autoriai kaltina turkus, kad šie negalėjo pasikviesti subrangovų darbams, todėl reikalavo jų pergalę konkurse paskelbti negaliojančia. Tačiau G.Černiauskas teigė, kad pasirinkti subrangovus leido Viešųjų pirkimų tarnyba, su kuria buvo konsultuotasi.

Skundą pateikusios bendrovės taip pat tvirtina, kad KAYI Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. pasiūlymas turi būti atmestas, nes jis konkurso metu buvo pakeistas, be to, pakeista ir pasiūlymo kaina. O tai esą laužo konkuravimo sąlygas.

Kauno m. savivaldybės skelbtame konkurse KAYI Insaat Sanayi Ticaret A.S. pasiūlė mažiausią kainą – 34,95 mln. Eur. Rekonstrukcijos darbai pradėti rugpjūčio mėnesį. Skelbta, kad S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos darbai bus užbaigti per 20 mėnesių.

Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius padidėtų nuo 9,5 iki 15 tūkstančių, o visos tribūnos turėtų būti uždengtos stogu. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir turėtų atitikti aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius