Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tele2“ vadovo Petro Masiulio parduodamas namas tapo vienu brangiausių Lietuvoje, sulaukė dėmesio ir Niujorke

Telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ vadovas Petras Masiulis nusprendė parduoti savo ką tik pastatytą ir įrengtą namą Vilniaus Žvėryno rajone. Apie 4 mln. eurų kainuojantis namas pritraukė žinomiausių NT pardavėjų dėmesį. Jį „Dienos objektu“ paskelbė kompanijos „Sotheby's International Realty Affiliates“ biuras Niujorke. P.Masiulis 15min teigė namą nusprendęs parduoti, kai juo susidomėjo užsienio šalių ambasados.
Namas Vilniuje, Birutės gatvėje
Namas Vilniuje, Birutės gatvėje

P.Masiulis su žmona Alanta buvo nutaręs gyventi naujai pastatytame name Žvėryne. Statybos užtruko dvejus metus, o interjero dizainą kūrė pati A.Masiulienė.

Sudomino ambasadų pasiūlymai

„Bet kai tik pastatėme šį namą, sulaukėme ambasadų siūlymų parduoti šį pastatą. Nors jį statėme sau, tačiau po tiek pasiūlymų nusprendėme kreiptis į „Sotheby's“, – 15min paaiškino „Tele2“ vadovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Petras Masiulis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Petras Masiulis

Didelė dalis užsienio šalių ambasadų veikia Žvėryne. Todėl natūralu, kad jas sudomino kaimynystėje iškilęs prabangus ir erdvus pastatas.

Kompanijos vadovas teigė, kad jeigu bus pasiūlyta gera kaina, namas tikrai bus parduotas. „O už gautus pinigus įsigysime kitą namą, o likusius pinigus skirsime vaikams“, – paaiškino P.Masiulis. Jis patvirtino, kad namo interjero dizainą kūrė jo žmona Alanta.

P.Masiulis yra susisiekimo ministro Roko Masiulio brolis.

Akiratyje – tik antras namas Lietuvoje

Šį namą Lietuvoje parduodančios agentūros „Baltic Sotheby's International“ bendraturtis Paulius Gebrauskas teigė, kad centrinis biuras Niujorke atrenka tik pačius geriausius objektus, todėl pakliūti į tokį sąrašą yra labai sunku.

„Centrinis biuras Niujorke nuolat stebi geriausius pasaulio objektus. Tik patys geriausi objektai pasauliniai yra nominuojami į „property of the day“ (liet. „dienos objektas“ – 15min past.). Dirba apie 19 tūkst. brokerių 65-iose šalyse ir konkurencija, kad tavo objektas pateks į tą sąrašą, yra tiesiog milžiniška. Tik patys geriausi objektai gali ten patekti. Tai yra nereali reklama, nes papuoli į visus socialinius tinklus ir per dieną visame pasaulyje būstą pamato milijonai žmonių. Tai padidina galimybę parduoti tą turtą“, – sakė jis.

Be to, šiemet tai tik antras kartas, kai namas Lietuvoje patenka į šį sąrašą – anksčiau dėmesį pritraukė 1 mln. eurų vertės namas Trakuose. Tai rodo, kad Lietuva gali konkuruoti su tarptautinėmis rinkomis prestižinio būsto segmente.

„Tai rodo, kad Lietuvoje turime pasaulinio lygio turto. Čia mes konkuruojame su JAV rinka, kur prabangių namų rinka yra didelė. Tai parodo, kad Vilnius jau turi ką pasiūlyti pasauliui, atitinkame tam tikrą prabangos lygį“, – tikino P.Gebrauskas.

Tiesa, P.Gebrauskas nenorėjo atskleisti namo kainos.

„Šio objekto kaina neskelbiama, ji yra atskleidžiama pagal paklausimą“, – sakė atstovas.

Vienu brangiausių NT Lietuvoje laikomas namas Didžiųjų Gulbinų kvartale, už kurį prašoma 4,1 mln. eurų. Paklausus, ar šis namas kainuoja panašiai, „Baltic Sotheby's International“ bendraturtis patvirtino, kad kaina gali siekti 4 mln. eurų.

„Jį galima priskirti šiai kategorijai ir tokia kaina galėtų būti“, – užsiminė P.Gebrauskas.

Namas Vilniuje, Birutės gatvėje
Namas Vilniuje, Birutės gatvėje

Klasikinės prancūziškos architektūros namas

O kas siūloma už tuos 4 mln. eurų Žvėryne? Skelbime rašoma, kad Birutės gatvėje parduodamas 323 kv. m ploto prabangus klasikinės prancūziškos architektūros namas.

Dviejų aukštų namo klasikinį interjerą pabrėžia aukštos lubos, didelės erdvės ir išpuoselėta aplinka.

Antrame aukšte įrengti privatūs miegamieji, kurių iš viso yra šeši, ir biblioteka. Namui priskirtas 13 arų sklypas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius